Gasztro

A Balatoni Habos Mogyoró és Pöttyös Panni lettek az ország tortái

Kiválasztották Magyarország cukormentes és hozzáadott cukorral készült tortáját is. Az egészségesebb a málnás-mákos, Pöttyös Panni nevű édesség lett, a kevésbé egészségtudatos cukrászmunka pedig a Balatoni Habos Mogyoró. A két győztes tortát a nagyközönség először augusztus 19-én és 20-án Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg.

Idén hatodik alkalommal írta ki az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyre az ország bármely cukrászdája és vendéglátóegysége nevezhetett. A cukrászok a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistából válogathattak. A verseny győztese végül a Pöttyös Panni névre keresztelt torta lett, amelyet a budapesti Zazzi Cukrászda alkotott, és amely nem tartalmaz hozzáadott cukrot, sem fehér lisztet.

A Balatoni Habos Mogyoró és Pöttyös Panni lettek az ország tortái

Azonban így is eszméletlen finom lehet a torta, hiszen az üde málnamousse kellemesen savanykás ízét a szilvaréteg édessége kompenzálja. A Pöttyös Panni piskótája ráadásul mákos, amit a mandulaliszt tesz selymesebbé. A tetején pöttyökkel díszített (innen a név) édesség alacsony szénhidráttartalmú, a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető, könnyű finomság, amelyet bátran fogyaszthatnak a cukorbetegek is. Egy szelet torta mindössze 6 gramm szénhidrátot és 167 kalóriát tartalmaz. 

Eggyel kevésbé egészséges, de legalább ugyanolyan mennyei lehet a Magyarország Tortája is, amely címet idén a Balatoni Habos Mogyoró nyerte el. A tortát a budapesti Horváth Cukrászda Kft. alatt futó SUGAR! Design Cukrászda cukrásza, Vaslóczki Orsolya készítette, aki korábban a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt is megnyerte.  

A Balatoni Habos Mogyoró és Pöttyös Panni lettek az ország tortái

A tortákat augusztus 19-től az ország számos cukrászdájában árusítják majd, de augusztus 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcáján is megkóstolhatja az édességeket a nagyközönség a Várkert Bazárnál.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top