Otthon

Ahol mindig rózsás a helyzet – A világ 6 legpazarabb rózsakertje

Tegyetek velünk virtuális sétát a világ leglenyűgözőbb rózsakertjeiben!

Grace Hercegnő Rózsakertje

A Grace Kellyről elnevezett rózsakert a monacói Fontvielle lakónegyedben található. A pálma- és olajfáktól övezett, szobrokkal díszített rózsakert 300 rózsafajtát mutat be. Minden növénythez QR-kód is tartozik, mely a látogatók számára lehetővé teszi, hogy többet is megtudjanak az adott fajtáról.

Grace hercegnő rózsakertje

Grace hercegnő rózsakertje (Fotó: Getty Images)

Montreal Botanikus Kert

A világ egyik legnagyobb botanikus kertjében az 1976-os montreali olimpiai játékok tiszteletére hoztak létre egy csodálatos rózsakertet. A kertben mintegy 10 000 rózsabokor található, a floribunda (sokvirágú) fajtáktól a  modern tearózsa hibridekig számos fajtát bemutatnak. Míg a hagyományos rózsakertek általában formális stílusúak, a montreali kevésbé számít annak kanyargós virágágyásaival, fák és tavacskák között vezető sétányaival. 

Montreal Botanikus Kert

Montreal Botanikus Kert (Fotó: Getty Images)

Roseto Municipale

A római Aventinus dombon, a Circus Maximus közelében található ez a rózsakert. A fajtákat időrendben mutatja be, az ősi,  vadon élő  rózsáktól a legmodernebb hibridekig. A kertben minden év májusában rózsanemesítő versenyt rendeznek, emellett rendszeresen tartanak itt koncerteket, színházi előadásokat is.

Roseto Municipale

Roseto Municipale (Fotó: Getty Images)

Zakir Huszain rózsakert

A néhai indiai elnökről, Zakir Huszainről elnevezett rózsakert Chandigarh városában található. A világ egyik legnagyobb rózsakertje, ahol 30 hektáron nagyjából 50 000 rózsabokor nő. Február végén vagy március elején minden évben rózsafesztivált is tartanak.

Zakir Hussain rózsakert

Zakir Huszain rózsakert (Fotó: Wikipedia)

Bagatelle park

A párizsi Bois de Boulogne parktól néhány saroknyira pompázik ez az elképesztő rózsakert, ahol többségében tearózsa hibrideket mutatnak be, klasszikus francia stílusban. Június folyamán minden évben különleges rózsakiállításokat szerveznek itt, illetve ugyanebben a hónapban tartják a Chopin Fesztivált is, ahol a közönség a pazar virágözönben hallgathatja a színvonalas komolyzenei koncerteket.

Bagatelle park

Bagatelle park (Fotó: Getty Images)

Rosedal de Palermo

Buenos Aires elegáns külvárosi negyedében, egy nagyobb közpark részeként még 1914-ben alakították ki ezt a rózsakertet, mely rendkívül népszerű a helyiek körében. Nagyjából 18 000 rózsabokor lakik benne, melyek októberben nyújtják a leglenyűgözőbb látványt. A kertet a világ leghíresebb íróinak mellszobrai teszik még szebbé.

Rosedal de Palermo

Rosedal de Palermo (Fotó: Getty Images)

Még több lenyűgöző kert

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top