Otthon
Szponzorált tartalom

Készülj a nyaralásra – ezekre a praktikus csatlakozókra szükséged lehet

Fejben már ráhangolódtál az idei vakációra, esetleg be is pakoltad a bőröndöt? Nézd át még egyszer a csomagot, mert könnyen lehet, kifelejtettél néhány nélkülözhetetlen dolgot. Van nálad például csatalakozó adapter vagy túlfeszültség ellen védő dugalj? Ha nincs, gyorsan szerezz be egyet még indulás előtt, mert jó szolgálatot tehet majd neked külföldön és itthon is.

Amikor hosszú és kimerítő utazás után végre belépsz a szállásod ajtaján és a padlóra ejted táskáidat, hogy megkezdd a várva várt külföldi vakációt, könnyen lehet, hogy rögtön az első élményed kellemetlen lesz. Rájössz ugyanis, hogy nem tudod feltölteni a telefonod, mert a csatlakozója egyszerűen nem kompatibilis a helyi aljzatokkal. Hasonló okból ezért aztán használhatatlan lesz a laptopod, a hajszárítód, az epilálód és minden egyéb elektromos kütyüd, ami 220 voltos hálózatról „megy” vagy tölti fel magát. Ez már több, mint bosszantó…

Hihetetlen, de nincs egységes európai konnektor szabvány

Olaszországban, Angliában, Máltán és Svájcban könnyen érheti a magyar utazót ilyen meglepetés, de Franciaország és Dánia is használ a miénktől eltérő szabványt, sőt még olyan helyeken is találkozhatsz különleges megoldásokkal, ahol a legkevésbé várnád: például Szlovákiában, Csehországban vagy akár Lengyelországban. És ezzel még közel sem ért véget a „különcködő” európai országok sora, ha pedig másik kontinensre utazol, akkor egészen biztos, hogy adapterre lesz szükséged, hogy használni tudd a hálózatot a saját készülékeiddel. Mivel legalább 13 különféle szabvány használatos a világon az aljzatok és dugaszok kialakítását illetően, a rutinos utazók jó előre feltérképezik a célországot ilyen szempontból is, és még itthon beszerzik a szükséges adaptereket. Mi is csak ajánlani tudjuk neked az ilyen előrelátó tájékozódást a vakáció előtt! Ezen az oldalon egészen részletesen összefoglalták például, hogy az egyes országokban mik is vannak használatban.

Kényelmi kütyük – az éjjeli fény

Bár egy teljes, önálló cikket is megérne, hogy részletezzük, melyik országban milyen aljzatok vannak, most még sem ezekről lesz szó, hanem két olyan praktikus, konnektorba dugható kütyüről, amik kényelmesebbé teszik a nyaralásod.

Itt van mindjárt az éjjeli fény, ami főleg azoknak hasznos, akik kisgyerekekkel utaznak. A picik ugyanis gyakran félnek a teljes sötétben, és csak akkor tudnak nyugodtan elaludni, ha dereng valamilyen halvány fényforrás a szobában. Otthon sokan használnak ilyet, de csomagoláskor már elfeledkeznek róla, hogy ezt is berakják a bőröndbe. Pedig nagyon jót tesz a család nyugalmának, ha a gyerekek zökkenőmentesen merülnek álomba és másnap kipihenten ébrednek! (Egyébként nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek alvását is elősegíti egy ilyen lámpácska, arról nem is beszélve, hogy idegen helyen megkönnyíti a tájékozódást, ha éjjel fel kell kelnünk.)

 

Az éjjeli fény segít a gyerekeknek az elalvásban, és jó tájékozódási pontként is szolgál a sötétben (Fotó: Legrand)

Az éjjeli fény segít a gyerekeknek az elalvásban, és jó tájékozódási pontként is szolgál a sötétben (Fotó: Legrand)

A Legrand számos konnektor és kapcsoló mellett éjszakai fény gyártásával is foglalkozik, és mi azért ajánljuk éppen ezt a típust, mert nem egyszerűen csak éjjeli fényként működik megbízhatóan, hanem „okos” készülékként is. A lámpa LED fénye ugyanis az alkonyatkapcsolónak köszönhetően automatikusan üzembe áll, amikor elsötétítenek a szobában. Ezen kívül a fényereje is állítható (szakszóval élve dimmelhető), így tényleg a saját, egyéni igényeinkhez igazítható a lámpa működése.

Telefontöltő tokkal vonóval

A másik praktikus és kis helyet elfoglaló utazási kellék, ami jól jöhet nyaraláskor, az univerzális csatlakozóaljat, ami egyszerre telefontöltő, telefontartó és túlfeszültség ellen védő dugalj is. Több okból is hasznos dolog ez: egyrészt két USB töltőkábel köthető rá – így például egy telefon és egy bluetooth hangszóró is működhet róla egyszerre –, miközben a laptop dugóját is be tudja fogadni. Olyan országokban, ahol az áramerősség ingadozó – és ez igazából bárhol előfordulhat – a túlfeszültség védelemnek köszönhetően biztonságban lesz a drága telefon és minden egyéb elektromos kütyü, amit ebbe dugsz bele.

Több dolgot is tölthetsz egyszerre, és a telefonod is tarthatod rajta. (Fotó: Legrand)

Több dolgot is tölthetsz egyszerre, és a telefonod is tarthatod rajta. (Fotó: Legrand)

A Legrand innovatív töltőjén még egy kis „polcot” is kialakítottak a telefonnak, így ha rövid a kábel, a mobilt nem kell a földre tenni, ahol nincs túl nagy biztonságban, hanem a csatlakozóaljzaton tárolhatod. (Egyébként a Legrand ehhez méretre állítható univerzális töltőkábelt is ad, ami még kényelmesebbé teszi a dolgodat.) Az pedig hab a tortán, hogy ez a dugó gyermekvédelemmel is el van látva, ami lássuk be, megnyugtató dolog, ha olyan tipegő van a családban, aki ellenállhatatlan késztetést érez, hogy a konnektorokat piszkálgassa.

 

Ez is érdekelhet Megnézem
Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top