nlc.hu
Otthon

Amarillisz virágoztatása

Így virágoztasd újra az amarilliszt!

Ha szeretnéd, hogy karácsonyra kivirágozzon az amarillisz, már nyáron el kell indítani a folyamatot.

Az amarillisz az egyik leglátványosabb virágzattal rendelkező növény, ám ahhoz, hogy a virágzást évről évre meg is ismételje, megfelelő körülményekre és pihenésre is szüksége van. Ha van már amarilliszed és azt szeretnéd, hogy karácsony környékén virágozzon ki, már most, nyáron tenned kell érte. 

Pihentetni kell a hagymát

Pihentetni kell a hagymát (Fotó: Getty Images)

Az amarillisz tavasszal és nyáron rendszerint leveleket növeszt, jó eséllyel a te növényed is ebben a fázisban tart most. Ha van erkélyed vagy kerted, és még nem tetted meg, érdemes néhány hétre kivinni a növényt a szabadba, hadd érje a napfény és az esővíz. Egyelőre ne hagyd kiszáradni, és hetente tápoldatozd is!

Augusztus közepe környékén aztán kezdd visszafogni a locsolást, vidd be a növényt a lakásba, majd fokozatosan teljesen vond meg tőle a vizet és hagyd, hogy a levelek természetes módon leszáradjanak. Mikor a növény már teljesen kiszáradt, vágd le a levelek maradványait, a hagymát pedig ásd ki a földből és pihentesd valamilyen hűvös, sötét és száraz helyen legalább 8 hétig, vagy akár ennél hosszabb ideig. 6-8 héttel a virágzás vágyott időpontja előtt aztán vedd elő a hagymát, ültesd friss virágföldbe és tedd világos, de nem közvetlen fénynek kitett helyre! Kezdd el óvatosan öntözni! Ha a hagyma kihajtott, fokozatosan növeld a víz mennyiségét és várd a csodálatos virágzást!

Amarillisz
Megnézem
Összes kép (4)

Még több kertészkedés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top