nlc.hu
Otthon

Erre is jó a körömlakk

8 dolog, amire használhatod a körömlakkot, a körömfestésen kívül

Gondoltad volna, hogy ezekre is jó a körömlakk?
  1. A bizsuk legnagyobb hátránya, hogy előbb vagy utóbb kupni kezd róluk a festék, elveszítik a fényüket, színüket. Azonban ha átkened őket egy réteg átlátszó körömlakkal, azzal tartósabbá teheted rajtuk a festést.
  2. Ha elpattant egy szem a harisnyádon, vagy egy ruhadarabodon van egy pici szakadás, könnyen megakadályozhatod, hogy felfusson, kitáguljon a lyuk: a szakadás a holmi belső oldala felől kenj egy kis átlátszó körömlakkot, ezzel lezárva a szétnyílt szálakat. 
  3. A meglazult csavarok, kikopott menetek is stabilan rögzíthetők, ha a csavart megkened körömlakkal, mielőtt visszatekernéd a helyére. (A lakk száradását ilyenkor nem kell megvárni.)
  4. Ha vannak egyforma kulcsok a kulcscsomódon, melyeket emiatt folyton összecserélsz, különböző színű körömlakkok segítségével megjelölheted őket.
  5. Egyes – jellemzően a fürdőszobában tárolt – termékek, például a borotvahabok, hajformázók flakonjának alja a nedvesség hatására rozsdásodni kezd, nehezen eltávolítható köröket hagyva a csempén, illetve a mosdó vagy a kád szélén. Ezt is megelőzheted, ha a flakonok aljának peremét átkened körömlakkal.
  6. A cipőd festésén keletkezett kisebb kopásokat, sérüléseket egy színben megegyező körömlakkal simán kijavíthatod. Miután az ecsettel felvitted a lakkot az érintett felületre, a legegyszerűbb, ha eldobható gumikesztyűt húzol és az ujjaiddal dolgozod el rajta. Ezt követően cipőkrémmel is kend át, hogy még egységesebbé váljon a fénye!
  7. Az autód festésén keletkezett kisebb karcolásokat is kijavíthatod színben passzoló körömlakkal.
  8. A gombok varrását is strapabíróbbá teheted, ha a gomblyukak és a cérna környékére cseppentesz némi átlátszó körömlakkot. 
Nem csak a körmödet festheted ki vele

Nem csak a körmödet festheted ki vele (Fotó: Getty Images)

Még több házi praktika

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top