Otthon

Körfűrésszel vágta le egy fiatal nő karját a barátja, a biztosítási összegre hajtottak

Biztosítási csalást tervezett egy szlovén pár, de nem jött össze.
fűrész

Körfűrésszel levágta egy fiatal nő karját a barátja a biztosítási összeg miatt Szlovéniában – számolt be az RTL Híradó. A pár 430 millió forintnak megfelelő eurót remélt, de a rendőrök rájöttek a csalása.

A vád szerint Julia és barátja 5 különböző biztosítóval kötött szerződést még 2018-ban. Ahhoz, hogy megkapják a hatalmas biztosítási összegeket, maradandó sérülést kellett elszenvednie a nőnek. A meséjük az volt, hogy favágás közben történt a baleset. A levágott végtag nélkül rohantak a kórházba, mivel pénzt csak úgy kaphattak, ha a kar menthetetlen. A rendőrök azonban gyorsan utánuk vitték a levágott testrészt, amit az orvosoknak sikerült visszavarrni.

A hatóságoknak gyanús lett az ügy, és vizsgálódni kezdtek. A nyomozáskor kiderült, hogy a lány barátja élénken érdeklődött a protézisek felől még az állítólagos baleset előtti napokban. 

Julia házi őrizetben volt az elmúlt időszakban, a bíróság pedig most 2 évre ítélte. A barátja 3 évet kapott, míg a férfi csalásban közreműködő apja 1 év felfüggesztettel megúszta. Az eljárás alatt a fiatal pár végig kitartott amellett, hogy baleset történt. 

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top