Otthon

Nagy Ferónak öt szekrény ruhája van otthon

„Egy közszereplőnek figyelnie kell arra, hogy a közízlést eltalálja” – vallja Nagy Feró.
nagy fero. fajdalom

Azért az jól esett, mikor a divattervező Náray Tamás megdicsért”kezdte a Blikknek Nagy Feró, akit a 70-es évek végén még a Beatrice szakadt gatyás, babos kendős frontembereként ismert meg az ország. Azóta sok minden változott, többek között Feró is, aki manapság inkább már divatos szerelésekben mutatkozik.

Nagy Feró a lapnak elárulta, őrbottyáni otthonában öt ruhásszekrényben tartja a holmijait: „Ebből négy van a házban, egy pedig a műhelyben. Utóbbiban tartom azokat a ruhákat, amelyektől nem tudok megválni, például a lejárt szavatosságú bőrmellényeket. Az a mellény is ott van, amit még magam varrtam ’78-ban. Már olyan, mint a beton, de kidobni nem tudom.”

Feró azt mondja, az öltözködését illetően nem csak a híres divattervezőkre és a megérzéseire hallgat. Mindig kikéri a felesége véleményét is, aki alkalmanként a ruhák szelektálásába is besegít Ferónak, akit sokszor még mindig fájdalmak gyötörnek a műtétje miatt. „Amiket több mint két éve nem látott rajtam, és semmit se tudok felhozni a mentségére, azokat elosztogatjuk a rokonságban.”

Az interjúból egyébként kiderült, a legendás babos kendőt, ami immár 42 éve a Beatrice együttes jelképe, Feró az együttes egyik rajongójától kapta egy pesti koncerten. „Egy csaj a kezembe adta, és kérte, hogy inkább azt hordjam, és elmondta, a gyári munkás nagymamája munkavédelmi öltözékének a része. A haját védi, nehogy a gép bekapja.”

Olvass még többet Nagy Feróról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top