nlc.hu
Otthon

Milliós villanyszámla

Horribilis villanyszámlát kapott egy nő Dunakeszin

Szilvia több mint egymillió forintos villanyszámlát kapott, pedig korábban átlagosan 7 ezer forintot fizetett havonta az 50 négyzetméteres lakás után.
Villanyóra-leolvasás

Rettentően meglepődött egy nő Dunakeszin, miután meglátta villanyszámláját: több mint egymillió forintot követelt tőle az elektromos művek. Pedig Szilvia korábban 7 ezer forint körüli összeget fizetett az 50 négyzetméteres lakása után – írja a Blikk.

A nő kálváriája azzal kezdődött, hogy egy elkeveredett számlát nem fizetett be, és kikötötték a villanyóráját, nem volt nála áram. Közölték, ha utal 17 ezer forintot, a probléma orvosolható. Szilvia befizette a pénzt, és újra lett áram a lakásban.

„A visszakötéskor történhetett valami malőr, hiszen míg reggel 16 ezer kilowattórát mutatott a számláló, estére már 26 ezerre ugrott. Pár nappal később – épp az éves számlaleolvasáskor – viszont már 37 ezer volt. Nem sokkal ezután érkezett a végső csapás egy több mint egymilliós csekk formájában”

– mondta a Blikknek Szilvia.

Bár a villanyórát megvizsgálták, az áramszolgáltató azt állítja, semmi baja nincs, ezért a nőnek be kell fizetnie a pénzt. Szilvia több panaszlevelet is írt, annyit ért el, hogy 20 ezer kilowattórát elengednek, vagyis 500 ezer forintot kell rendeznie, amire részletfizetést is kapott.

Szilvia azonban kitart az igaza mellett, mert szerinte ő nem hibázott, és szeretné, ha ezt az Elmű is elismerné, ezért békéltető testülethez fordult.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI / Máthé Zoltán)

Még több villanyszámlás balhé az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top