Otthon

A macskára fogták a 340 ezres villanyszámlát

A család állítja, nem fogyasztottak áramot, ezért csak az lehet a magyarázat az extrém összegre, hogy a macska elrontotta a villanyórát.

Elképesztő mesét talált ki egy orosz család arra, hogy miért nem fizettek be 80 ezer rubelnyi, vagyis 340 ezer forintnak megfelelő villanyszámlát. A bíróságra került ügyben azzal védekeztek, hogy a macskájuk mindennek az oka.

Azt állították, hogy ők valójában nem is használtak áramot, ám a csintalan cicájuk megbuherálta a villanyórát. Állítólag többször látták, ahogy a macska a villanyóráról ugrál fel a tetőre, mígnem egyszer leszakította a plombát, és elrontotta a mérőeszközt. Csak ez lehet a magyarázat az extrém fogyasztásra.

A hihetetlen sztori ott bukott meg, hogy az áramszolgáltató képviselője elmondta: olyan erős huzalt használnak a villanyórák lezárásához, hogy a macska még akkor sem tud kárt tenni benne, ha teljes súlyával csüng rajta. Nem véletlen, hogy a cég szakemberei drótvágóval vágják el a huzalt.

A bíróság végül nem hitte el a mesét, a családnak pedig az elmaradt számlák mellett az eljárási költséget is ki kellett fizetnie.

(OddityCentral)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top