nlc.hu
Otthon

Platán-csipkéspoloskák Kaposváron

Csipkére emlékeztető, miniatűr poloskák lepték el Kaposvárt

Kaposvárt megszállták az apró platán-csipkéspoloskák, amelyek emberre veszélytelenek, de csípésük kellemetlen.
Platán-csipkéspoloska

Hamarosan kezdődik a poloskák inváziója Magyarországon, ilyenkor, ősz derekán kezdenek tömegesen megjelenni, de ha szerencsénk van, akkor idén kevesebb lesz a büdösbogár.

Van viszont egy másik, apróbb rovar, amely sok helyen megjelent az országban. A kaposvári 74nullanulla.hu arról számolt be, hogy a platán-csipkéspoloskák csapatostól lepték el a falakat, függönyöket, szőnyegeket, és a ruhákon is előszeretettel pihennek meg.

Az oldalnak egy növényorvos azt mondta, a platán-csipkéspoloska az emberre nem veszélyes, de a csípése kellemetlen, Igaz, nem annyira, mint a szúnyog vagy a pók csípése.

Az apró platán-csipkéspoloska csupán 4-5 milliméteres, szárnyáról könnyen felismerhető, mivel a nevéhez hűen csipkére emlékeztet. A csipkéspoloska kimondottan a platánfák kártevője, életük nagy részét a fa koronájában töltik, de a szél elviheti onnan őket, és bekerülhetnek a házakba, autókba vagy az ember ruhájára.

(Kiemelt kép: Stephane Vitzthum / Biosphoto / Biosphoto via AFP)

Védekezés a poloskák ellen:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top