nlc.hu
Otthon

Hidegfront érkezik hétvégére

Időjárás: durva lehűlést és zivatarokat tartogat a hétvége

Péntek éjjel egy hidegfront érkezik, nagy területen várható eső, zivatar, és jelentősen lecsökken a hőmérséklet.
Őszi levelek az eső áztatta földön

Már nem sokáig élvezhetjük a vénasszonyok nyarát, péntek éjjel egy hidegfront érkezik hazánk fölé, és drasztikusan lecsökken a hőmérséklet – írja az Időkép.

Péntek reggel is lehetnek már zivatarok a front előterében a Dunántúlon, illetve északon. Erős, olykor viharos széllökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet ekkor még 22-30 fok is lehet napközben, a felhősebb nyugaton lesz hűvösebb.

Szombatra érkezik az országos lehűlés, péntek éjjel nagy területen eső, zivatar várható. A Dunántúlon lesz a leghidegebb, csupán 13-16 fokos csúcsértékekkel. A Tiszántúlon kora délutánig még lehetnek 20 fok fölötti hőmérsékletek, de a hidegfront átvonulásával arrafelé is lehűlésre kell készülni.

A front a csapadékkal együtt kelet felé halad majd a nap folyamán, erős, viharos szél várható. A legtöbb eső a Dunántúlon eshet, helyenként akár 30-40 milliméter is, de nyugat felől fokozatosan megszűnik a csapadék és felszakadozik a felhőzet.

Vasárnap még erős lesz a szél, de esni már csak kevés helyen fog. Hajnalban 3 és 10, délután 15 és 20 fok közötti értékeket mérhetünk. A nyárias meleg ezúttal nem tér vissza, a jövő héten is szeles, csapadékos időjárásra van kilátás.

Légy kreatív ősszel is:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top