Otthon

Pár hét alatt 35 íróasztalt készített rászoruló gyerekeknek egy asztalos

Mitch Couch azokat a gyerekeket lepte meg az asztalokkal, akik a koronavírus-járvány miatt otthonról kénytelenek tanulni.
35 íróasztalt készített rászoruló családoknak

A 2020-as koronavírus-járvány miatt az idei tanévet diákok milliói csak virtuálisan kezdhették meg. A Yahoo News cikkében emlékeztet, hogy bár a távoktatás mindenkinek egyformán nehéz, akad néhány olyan család, akik nehezebb helyzetben vannak, mint a többiek: vagy azért, mert nem engedhetik meg maguknak az internet-hozzáférést, vagy azért, mert egyszerűen nincs elég hely arra, hogy a gyerek otthonról tanuljon.

Többek között az ilyen rászoruló családoknak próbál segíteni Mitch Couch, amerikai asztalos, aki a Redditen számolt be jótékonysági munkájáról. Leírta, hogy az asztalkészítéshez az ötletet a saját gyerekei adták, akik – miután a tanévet online voltak kénytelenek elkezdeni – az ebédlőasztalon rendezték be az ideiglenes tanulószobájukat. „A szanaszét hagyott laptopok és tanszerek főleg ebédidőben, vagy vacsoránál okoztak gondot, ezért mindkettőjüknek készítettem egy-egy saját íróasztalt.”

Mitch posztjából kiderült, hogy a két asztalt néhány óra alatt, gyakorlatilag fillérekből össze tudta ütni, ez adta neki az ötletet ahhoz, hogy rászoruló családoknak is készítsen íróasztalokat. A jószívű asztalos végül néhány hét alatt 35 íróasztalt készített, ráadásul még csak nem is egyedül. Ahogy az a legfrissebb posztjából kiderül, a felesége is segített neki a munkában, olyannyira, hogy négy asztalt saját kezűleg készített el.

„Az asztalokat előbb le kell még lakkoznom, utána mehetnek is a büszke tulajdonosaikhoz” – írta, majd hozzátette, további 8 asztalt rendeltek még meg tőle, de érzése szerint, ha több százat készítene, akkor se lenne elég.

Olvass még többet jószívű segítőkről az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top