Otthon

Negyed évszázada elvesztette a gyűrűjét, különös körülmények között talált rá

A 25 éve elveszett ékszert már két évtizede megtalálta valaki.

A kanadai Chris Spronk még 1992-ben kapott egy aranygyűrűt édesanyjától, nem sokkal azelőtt, hogy a nő tragikus körülmények között elhunyt volna – írja az upi.com. Fia nagy becsben tartotta az ékszert, szomorú is volt, amikor 1995-ben az albertai Lake Sikome tó partján véletlenül elveszítette, miután egy labdadobás következtében lecsúszott az ujjáról.

„Miután észleltem, hogy nincs meg a gyűrű, az egész partot tűvé tettem érte, a testvéremmel a szúnyoghálókat is leszereltük és azzal szitáltuk a homokot, még egy fémdetektort is béreltünk, de nem jártunk szerencsével – magyarázta Spronk a Global News című lapnak adott interjújában. – Végül beletörődtem, hogy a gyűrű elveszett.”

Váratlan fordulatként a férfi nemrég az egyik közösségi oldalon párbeszédbe elegyedett Kevin Nieferrel, akinek a hobbija a fémkeresőzés. Miután Spronk elmesélte neki a történetet, Niefer meglepő választ adott.

„Csak olvastam az üzeneteket, és felkiáltottam: ó, hát az a gyűrű nálam van! – magyarázta a fémkereső hobbista. – A legtöbben általában nem őriznek meg egy gyűrűt túl hosszú ideig, beolvasztják vagy eladják azokat. Én viszont a biztonság kedvéért megtartottam.”

25 év után került elő az elveszett gyűrű

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Niefer 33 éve foglalkozik fémkereséssel, a gyűrűt pedig körülbelül 20 éve találta meg a tó partján. Mint kiderült, már több hasonló ékszert és egyéb elhagyott tárgyat juttatott vissza a tulajdonosaiknak az évek során. 

„Lenyűgözött, hogy Kevin annyira rendes, hogy megőriz egy ilyen tárgyat, csak azért, mert valaki számára fontos lehet, és esetleg egy nap majd keresni fogja” – mondta Spronk, aki Facebook-oldalára is kitette a fotót, amely a gyűrűvel való újbóli találkozását örökíti meg.

„Köszi, hogy 25 éven át vigyáztál rá – mondta Spronk Niefernek. – Most újra örülhetek neki, és ismét átélhetem, hogy mennyit jelent ez számomra.”

Még több gyűrű az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top