Otthon

200 nap alatt lehet eladni egy lakást a belvárosban

Alkudni viszont szerencsére bőven lehet.

Átlagosan kétszáz nap, amíg egy lakás vevőre talál, a panelárak emelkednek, míg a téglalakások ára és a belváros népszerűsége csökken, alkudni pedig bőven lehet –  írja a Forbes a Duna House harmadik negyedévi felmérése alapján a budapesti lakáspiacról. Az elmúlt három hónapban főleg az olcsóbb, kisebb lakások cseréltek gazdát, a négyzetméterárak így 12 százalékkal csökkentek, a vevők többet és eredményesebben alkusznak, az eladóknak pedig sokáig kell várni, mire elkel az ingatlan.

Ebben a negyedévben már nem volt a fővárosban olyan kerület, ahol több mint hétezer új építésű ingatlan fejlesztése zajlott volna, viszont egymillió forint feletti átlagos négyzetméterárral öt kerületben is találkozhattak a vevők – írja a Forbes. A pandémia hatása csökken a hitelpiacon: az elmúlt negyedévben összesen közel 225 milliárd forint hitelt fordítottak a magyarok a lakáscélokra a Duna House szeptemberi becslése és az Magyar Nemzeti Bank előző kéthavi tényadata szerint, ez átlagosan 19 millió forintos hitelt jelent fejenként.

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

Kapcsolódó cikkek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top