Otthon

300 kutyát fogadott be a házába a hurrikán elől

Tartva attól, hogy a Delta hurrikán veszélyt jelent a menhelyén lakó állatokra, Ricardo Pilmentel mindenkit hazavitt.

Ricardo Pilmentel több éve üzemeltett állatmenhelyet Mexikóban, és többek között olyan állatoknak biztosít menedéket, illetve keres új otthon, amelyekkel kutyavidalokra jártak, illetve amelyek súlyosan bántalmaztak.

A napokban pedig egy szokatlan, de nagylelkű lépésre szánta el magát: mivel félt attól, hogy a Delta hurrikán, ami több mint 200 km/órás széllel söpört végig a Yucatán-félszigeten, súlyos károkat okozhat a menhelyen, úgy döntött, hogy védenceit hazaszállítja.  A mentőakció több órán át tartott, és nemcsak több száz kutya, hanem más állatokat is el kellett szállásolnia: a macskákat fia szobájában helyezte el, a nyulak  és a szárnyasok a lányához kerültek, a birkák és kecskék pedig a tornácot vették birtokba.

Mivel tartott attól, hogy a tomboló hurrikán miatt élelmiszer-tartalékaik el fognak apadni,  október 6-án a közösségi médiában kért segítséget. Amikor az ítéletidő elvonult, akkor döbbent rá, hogy kisebb szenzáció lett a Facebookon, és rengeteg adományt kapott. Most tovább próbál gazdát találni az állatoknak, a hírverés után talán nagyobb sikerrel, írja a Guardian nyomán a Telex.

A vendégsereg természetesen végzett egy kis pusztítást otthonában, de Ricardo Pilmentel szerint így is megérte. „A házat ki lehet takarítani, az eltört dolgokat meg lehet javítani vagy új dolgokat venni, de cserébe az állatok boldogok, egészségesek, biztonságban vannak, nincsenek rajtuk sebesülések, és esélyük van arra, hogy befogadják őket” – nyilatkozta.

Ricardo Pilmentel (Fotó: Tierra de Animales/Facebook)

Ricardo Pilmentel (Fotó: Tierra de Animales/Facebook)

Még több szívmelengető történet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top