nlc.hu
Otthon

Áramlopás miatt házkutatás az erzsébetvárosi polgármesteri hivatalban

Áramlopás miatt tartottak házkutatást az erzsébetvárosi önkormányzatnál

Bitcoinbányát üzemeltethetett az önkormányzat épületében Borka-Szász Tamás DK-s képviselő, aki az áramlopás miatt tartott házkutatás után lemondott.
Villanyóra

Pénteken több nyomozó jelent meg a VII. kerületi polgármesteri hivatalban, értesült a Telex. Az információt a rendőrség is megerősítette, azt írták, hogy „a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda feljelentés alapján lopás gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen”, és „a rendőrök eljárási cselekményt végeztek az önkormányzat épületében.

Később a Demokratikus Koalíció közleményben ismerte el, hogy áramlopás miatt tartott a rendőrség házkutatást az önkormányzat épületében, ami után Borka-Szász Tamás azonnal lemondott képviselői mandátumáról és kilépett a pártból.

Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere a közösségi oldalán azt írta: „Egy párttársam, akivel együtt dolgozunk tavaly nyár óta az önkormányzati kampányban, majd a választási győzelem után az önkormányzatban, csúnyán cserben hagyott. Vagy talán még ennél is erősebben kellene fogalmaznom. Elárult.”

A kerület korábbi polgármestere, a fideszes Bajkai István a Telexnek azt mondta, hogy a Borka-Szász Tamás irodájában bitcoinbányát üzemeltettek a gépeken, a rendőrök több számítógépet lefoglaltak.

Még több áramlopási ügy az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top