Otthon

Szenzáció: új madárfajt fotóztak Magyarországon

Sajnos csak átrepültek a terület felett, de a felfedezés így is lenyűgöző.

Új madárfaj Magyarországon – adta hírül a Birding Hungary Facebook-csoport. A madárrajongók számára tényleg hatalmas hír, hogy két szirtifecskét is lefotózott egyikük, Ilycsin László. „A madarak csak átrepültek a terület felett, így nem volt esély tviccselni őket – áll a bejegyzésben. – Régóta vártuk már ezt a fajt hazánkban, mivel nem messze a határainktól ismertek fészkelő helyei. Valószínűleg az elmúlt napok délies szelei eredményezték ezt a megfigyelést, bízunk benne, hogy hoz még több ritkaságot is ez a déli áramlás.”

BOOM! New species for Hungary!
Two EURASIAN CRAG MARTINs were seen and photographed today at Szentendre, Pest by László…

Közzétette: Birding Hungary – birding.hu – 2020. október 26., hétfő

A tviccselés nem más, mint madarakat megfigyelni természetes élőhelyükön, lehetőleg minél hosszabban és közelebbről, anélkül, hogy beavatkoznánk az életükbe. A szirtifecske egyébként Eurázsia déli, Afrika északnyugati részén és a Közel-Keleten honos a Wikipedia szerint. A természetes élőhelye sziklás részeken, városokban, néha tengerpartokon van. Testhossza 13-15 centiméter, szárnyfesztávolság 32-34 centiméter, testtömege átlag 23 gramm. Nagyobb és sötétebb a tollazata, mint az ismertebb partifecskének.

Kiemelt kép: Wikipedia

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top