nlc.hu
Otthon

Boldogságcsomagok hajléktalan embereknek

Boldogságcsomagokkal segít a hajléktalan embereken ez a hatéves lány

Egy éve találta ki, mára hatalmas projektté nőtte ki magát a georgiai kislány kezdeményezése.

Tavaly decemberben, miközben a városban autóztak, az ötéves Bethany Moultry észrevett egy fedél nélkül élő embert a hátsó ülésről. A koldus az út szélén állt és egy táblán kért segítséget. A kislány először látott ilyesmit és rögtön sírva fakadt. „Megszakadt a szívem”, mesélte anyja, Colleen Moultry a Good Morning Americának. A kislány megkérdezte, odaadhatja-e neki spórolt zsebpénzét. Collen elmagyarázta neki, hogy célravezetőbb inkább másképp segíteni rajtuk.

Együtt találták ki a „boldogságcsomag” ötletét. Ennek lényege, hogy egy hátizsákként is használható zacskóba gyűjtenek a fedél nélkül élők számára nélkülözhetetlen tárgyakat, mint a zoknik, fertőtlenítő kendők, ragtapaszok, egy csomag gyümölcs, energiaszelet és némi ital. A koronavírus kitörtével két-két maszk is került a csomagokba.

Boldogságcsomagok

Forrás: Colleen Moultry

Felmerült az adományozás is, de az anya azt szerette volna, ha lánya első kézből tapasztalja meg, milyen érzés másokon segíteni. Bethany annyira elkötelezetté vált, hogy még hatodik szülinapjára is alapanyagokat kért a csomagokba. A kezdeményezés pedig hamar elterjedt: mára egy Amazon-kívánságlistán gyűjtik a tárgyakat a lánynak,és beszállt több hajléktalan embereket segítő szervezet, illetve bátyja autista gyermekeket oktató iskolája is. A terjesztést a savannah-i rendőrség is segíti.

Eddig 750 csomagot osztott ki a kislány, jelenleg éppen a lakhatási problémák megoldásán gondolkodik és apró házakat tervez.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top