nlc.hu
Otthon

Ingatlanvita Fóton az új társasház miatt

Társasházat építettek a fóti asszony otthonára, azóta vizesedik a fala

Teljesen összeér egy újonnan épített társasház és egy idős nő háza Fóton, emiatt az asszony fala vizesedik. A társasház tervezője szerint nem követtek el szabálysértést.
Házépítés

Teljesen ráépítettek egy nyolclakásos társasházat egy fóti asszony házára, emiatt az idős nő házának oldalfala szellőzés híján foltokban vizesedik, hólyagosodik a tapéta, az ereszcsatornát is alig lehet megjavítani – írja a Blikk.

A 69 éves Erzsike minden fórumon próbálta megakadályozni az építkezést, de nem járt sikerrel. A társasházat az első építési terveken még 50 centire építették volna az asszony házától, most viszont teljesen összeér a két ingatlan.

Az új házat tervező mérnök szerint a helyi építési szabályzat szerint zárt soron kell összeépíteni az épületeket. Hozzátette, hogy a járási földhivatal, a fóti polgármesteri hivatal és a megyei kormányhivatal is megállapította, hogy nem követtek el szabálysértést.

Erzsike ügyvédje kártérítési igényt nyújtott be a bíróságra, de nem tudni, hogyan és mikor rendezhető a helyzet. A jövő héten helyszíni szemlén ellenőrzi a kivitelezést az önkormányzat.

(Kiemelt kép: illusztráció)

Szomszédok vitái az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top