nlc.hu
Otthon

Koronavírus-járvány: marad az ingyen parkolás

Január 11-ig marad az ingyen parkolás

A Magyar Közlönyben jelent meg a határozat a hosszabbításról.

A szerdai Magyar Közlönyben megjelent a kormányrendelet, ami január 11-ig meghosszabbítja a védelmi intézkedéseket,  és mellette megjelent egy határozat is, ami pedig az ingyenes parkolást is kitolta januárt 11-ig, írja a 444.

Miután a járványhelyzetre hivatkozva ősszel ismét bevezették az országos ingyenes parkolást, többen is jelezték, hogy ez milyen problémákhoz vezethet. Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere szerint ez az intézkedés több városban is közlekedési káosz kialakulásához vezethet, majd a Budapesti Közlekedési Központ közölte, hogy a metrópótlás miatt jelentős pluszterhet ró a fővárosban közlekedőkre az ingyenes parkolás miatt megnövekedő gépjárműforgalom. 

Ráadásul – írja a 444 – így generált plusz forgalom fokozza a légszennyezettséget, ami azért is problémás, mert egy kutatás szerint a magyarországi koronavírusos halálesetek negyede a légszennyezettségre vezethető vissza.
 

Személygépkocsik parkolnak egy P+R parkolóban a XXI. kerületben, Csepelen, a Kossuth Lajos utca és Baross utca által határolt területen, a csepeli HÉV végállomásánál.

Személygépkocsik parkolnak egy P+R parkolóban a XXI. kerületben, Csepelen, a Kossuth Lajos utca és Baross utca által határolt területen, a csepeli HÉV végállomásánál. (Fotó:
MTVA/Faludi Imre)

Hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top