nlc.hu
Otthon

Négy kilót nyom ez a gigantikus aranyhal

Láttál már négykilós aranyhalat? – fotó

Termete ellenére eddig nagyon jól rejtőzködött az Oak Grove tó különös lakója.

A dél-karolinai  Oak Grove tavának van egy nem mindennapi lakója, mégpedig egy négykilós és majdnem 40 centiméter hosszú aranyhal, aminek létezéséről nem is tudtak addig, amíg szakemberek nem mentek ellenőrizni a tó vízének minőségét. Csak miheztartás végett, a National Geographic szerint egy aranyhal, amit házi kedvencként tartanak 100-250 gramm körül van, de a szabadban két kiló fölé is mehet a súlyuk. 

Hogy hogyan kerülhetett a hal a tóba, azt a szakemberek sem tudják, tíz évvel ezelőtt, amikor legutóbb vízminőség-ellenőrzést végeztek a helyszínen, nem találkoztak vele, írja a CNN. Azt gyanítják, hogy valaki évekkel ezelőtt bedobta a tóba, amikor ráunt.

És hogyan sikerült elkapni? A szakemberek elektromos áramot vezettek a vízbe, ügyelve arra, hogy a halaknak ne essen komolyabb baja, csak ússzanak fel a felszínre. „Egyszer csak egy óriási hal ugrott bele a hálónkba. Miközben megvizsgáltuk, gyorsan készítettünk egy fotót” – mesélte Ty Houck, a parkfenntartásért felelős szolgáltató munkatársa.

A Guinness Rekordok Könyvében rekorderként 47,4 centiméteres aranyhalat jegyeztek fel még 2013-ban, de sajnos az állat súlyát nem közölték. 

Aranyhalak egy tóban

Fotó: Pixabay

Még több aranyhal:

Életében nem látott ilyen szomorú aranyhalat, ezért úgy döntött, megváltoztatja az életét

Nyert egy cuki aranyhalat, masszív bestia lett belőle

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top