nlc.hu
Otthon

Költözés az erdőbe

Otthagyták a hétköznapi életüket és beköltöztek a vadonba

Egy floridai párnak elege lett a 9-től 5-ig tartó munkaidőből és a városi életből.

A 29 éves Yesha és 6 évvel idősebb férje, Dimitry Floridában éltek egészen tavalyig, amikor úgy döntöttek, hogy elegük van a folyamatos robotolásból és a kötött munkaidőből, változtatnak inkább az életükön.

Egy ehhez hasonló sátorban élnek. Képünk illusztráció (Fotó: Pexels.com)

Egy ehhez hasonló sátorban élnek. Képünk illusztráció (Fotó: Pexels.com)

Elég komolyan változtattak, miután elköltöztek Maine állam egyik erdejébe egy katonai sátorba. Arra mondjuk nem számítottak, hogy a koronavírus-járvány miatti lezárásokat kell átvészelniük az áram és folyóvíz nélküli sátorban.

A pár ezért dolgozni kezdett egy közeli kisvárosban, ahonnan az élelmet és a desztillált vizet szállítják. Ugyan támaszkodnak a civilizációra, de igyekeznek egyre önellátóbbak lenni, zöldségeket termesztenek és jövő tavasszal az állattartásba is belevágnának.

A Yahoonak azt nyilatkozták, hogy a tavalyi tél nagyon kemény volt, olykor mínusz 25 fokot is mértek, olyankor nem nagyon bújtak ki a takaró alól. Tanulva az első évből, idén már körbeszigetelték a sátrukat és bíznak a tűzhely melegében.  

Te is szeretsz sátrazni?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top