nlc.hu
Otthon

Ingatlanpiaci rekordok 2020-ban

300 ezer forintért adták el a legolcsóbb házat tavaly Magyarországon

Érdekes rekordokat hozott 2020 az ingatlanpiacon, volt panellakás, amiért 74 millió forintot fizettek.

Az ingatlan.com készített összeállítást a 2020-as hazai ingatlanpiaci helyzetről, amiből kiderült, hogy meglepő rekordok születtek. Tavaly a legolcsóbb ház 300 ezer forintért kereste a gazdáját, igaz a Borsod megyei Négyes településen található romos vályogház keveseknek vonzó, pedig 8 kilométerre van csak a Tiszától. A legdrágább eladott panellakás viszont a Balaton partján kelt el 74 millió forintért.

Ezért a házért 300 ezer forintot kér a tulajdonosa (Fotó: ingatlan.com)

Ezért a házért 300 ezer forintot kér a tulajdonosa (Fotó: ingatlan.com)

A siófoki Aranyparton lévő, felújított vízparti panelépület harmadik emeletén lévő 79 négyzetméteres lakást az egyik siófoki ingatlaniroda hirdette meg, a vevő pedig 74 millió forintot, azaz négyzetméterenként majdnem 1 millió forintot adott érte. A panelpiacon extrém magas árat magyarázza, hogy a lakásnak van egy 40 négyzetméteres terasza, a háznak pedig közvetlen kijárata van a strandra.

Ezért az Andrássy úti ingatlanért 6 milliárdot kérnek (Fotó: ingatlan.com). Az ország legdrágább ingatlana egy Andrássy úti palota, a 2000 négyzetméteres luxusfelszereltségű lakótér, egy több mint ezer négyzetméteres telken található. A tulajdonost képviselő ingatlanközvetítő közel 6 milliárd forintért hirdette meg tavaly és egyelőre még nem kelt el.

Neked milyen az álomházad?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top