nlc.hu
Otthon

A tereskei örök élet farm

Egy nógrádi farmon új esélyt kapnak a hányattatott sorsú állatok

Nemcsak kutyákról, macskákról, hanem rossz sorsú haszonállatokról is gondoskodik Makrai Krisztián és csapata.

A Nógrád megyei Tereskén négy és fél éve Makrai Krisztián álmodta meg a Segítő Kezek az Állatokért Alapítványt. A civilben szociális munkásként dolgozó férfi korábban több mint hatvan állatmenhelyen segédkezett, majd saját telkén létrehozta a menhelyet, ahol hányattatott sorsú, megunt, sérült és bántalmazott házi- és haszonállatokról gondoskodik, írja a Nool.

Úgy gondolom, nagyon szükség van Magyarországon arra, hogy önzetlenül, szívből segítsünk a bántalmazott, gazdátlan állatokon. Ez csakis összefogással, együttes erővel és kitartással érhető el

–  nyilatkozta Makrai Krisztián, akit napi munkájában Sándor Richárd, Czeglédi Melinda és Tóth Ádám segít. Ádám a 18 évével a csapat legfiatalabb tagja, és családjának köszönhetően újabb területtel és egy házzal is gyarapodott az alapítvány.

Az alapítványnak szerencsére folyamatos támogatói is vannak, barátok, munkatársak, családtagok és vállalkozók személyében, de minden segítség jól jön. Makrai Krisztián szerint leginkább  szalmára, szénára, korpára, szemes takarmányra és száraz kutyatápra van szükségük. 

Miközben a mindennapokhoz szükséges adományokat tisztelettel fogadják, legyen az mondjuk egy kutyapóráz vagy egy nyakörv, gyakran ők is támogatják azokat a gazdikat, akik szerény anyagi körülményeik miatt nehezen tudnak megfelelő ellátást biztosítani házi kedvenceiknek.

A Segítő Kezek az Állatokért Alapítvány fő célkitűzése, hogy egy olyan tanyát vásárolhassanak, ahol egy helyen tudják tartani az állatokat és még több segítségre szorulót fogadhassanak be.

(via Sokszínű Vidék)

Segítő kezek az Állatokért Alapítvány

Fotó: Segítő kezek az Állatokért Alapítvány/Facebook

Ők is hétköznapi hősök:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top