Otthon

Anikó menhelyén minden állatnak jut hely

Egy hernádi nő a saját udvarán alakított ki menhelyet a bajba jutott állatoknak. Most a szomszédok miatt egy tanyára költöznének.

Tököt ropogtató lovak és farokcsóváló kutyák fogadják a látogatót a Pest megyei Hernád egyik udvarán, ahol egy helyi nő, Kolák Anikó alakított ki menhelyet a megunt, utcára dobott állatoknak.

Anikó menhelyén mindenkinek jut étel (Fotó: Anikó Állatmentő Alapítvány, FB)

Van rokkant kutya, akit akupunktúrával kezelnek, egy másik kutya, Pihe pedig rövid gerinccel született, ám mostanra már szalad. Jelenleg 70 kutya él Anikónál, de évente 300-400 eb fordul meg az egykor nemzetközi kamionsofőrként dolgozó nőnél.

A Fókuszban bemutatott riportban elhangzott, hogy Anikó évente 150-200 kutyának talál gazdát, de a segítség sokba kerül, csak az étkeztetés, fertőtlenítés 600-700 ezer forintot emészt fel és ebben az áramszámla vagy az orvosi költségek nincsenek benne.

A szomszédok már többször jelezték, hogy hangosak a kutyák, ezért Anikóék egy közeli tanyára költöztetnék a menhelyet, ahol a kutyák kedvükre ugathatnak, és a futkározásra is van elég hely.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top