nlc.hu
Otthon

Fürdőszoba felújítás olcsón

Konyha és fürdőszoba felújítás olcsón: 7 változtatás, amit egyedül is könnyedén el tudsz végezni

Gyorsan, olcsón és fájdalommentesen felújítanád a fürdőt és a konyhát? Így teheted szebbé az otthonodat fillérekből!

A konyha és a fürdő felújítása igazi pénznyelő, de ahhoz, hogy szebbé tedd a környezetedet, nem kell, hogy kiürítsd a bankszámládat! Egy kis ötletességgel és kétkezi munkával szépen felújíthatod a konyhádat és a fürdődet anélkül, hogy súlyos százezreket költenél. Na, nem pont így:

Javíts!

Attól, hogy egy-egy csempe megrepedt, a fogantyúk elhasználódtak, vagy megkopott egy bútor, még nincs szükség teljes cserére, elég a felújítás. Szedd le azt a csempét, amelyik hibás, és mellé meg néhány olyat is, ami egyébként rendben van, és helyettük válassz szép, díszes csempét, amivel kontrasztot adhatsz a helyiségnek. Attól függően, mekkora a felújítandó felület, szerezz be akár egy karton új csempét, és dobd fel velük az eddig homogén konyhát, fürdőt.

Konyhafelújítás saját kezűleg

Egy kellemes pasztellszínnel könnyedén feldobhatod a konyhát (Fotó: Getty Images)

Fess!

Ha a bútoraidról lekopott a festék, ne a bútorbolt, inkább a festékbolt felé vedd az irányt. Sőt, a méteráruboltba is benézhetsz, hiszen egy frissen festett szék, amire egy szép huzatot varrsz, egészen fel tudja dobni a konyhát. Persze, a falat is átfestheted, amivel – színtől függően – óriási változást érhetsz el.

Fürdőszoba felújítása otthon

Fesd ki a fürdőt, konyhát, sokat dobhat az összhatáson (Fotó: Getty Images)

Használj fugafelújítót!

Itt-ott már kipotyogott, kikopott a fuga a csempe közül? Ha csak néhány helyen kell orvosolni a problémát, nem kell szakembert hívnod, te is meg tudod oldani! Elég hozzá egy fugafelújító toll, és szó szerint percek alatt elkészülhetsz.

Egy kicsivel több idő, de megéri az is, ha az egész helyiséget újraszíneznéd: egy színes fuga, de még egy egyszerű fehér is újszerű, friss külsőt tud adni még egy régi konyhának, fürdőnek is.

Fürdőszoba felújítás olcsón

Festékkel, de külön, erre a célra való fuga felújító tollal is dolgozhatsz (Fotó: Getty Images)

Szerezz be egyedi kiegészítőket!

A legegyszerűbb módszer arra, hogy egy helyiséget látványosan felújíts, ha beszerzel egy-két kiegészítőt. Egy új szőnyeg a konyhába, egy régi fából készült kávédaráló vagy egy régi ládika máris feldobja a konyhát. De egy díszes üvegvázával és egy nagyobb rattan tárolóval is könnyen egyedivé teheted a helyiséget.

Ha például tetszik a vintage stílus, akár a bolhapiacra is kimehetsz, és fillérekért válogathatsz olyan tárgyak között, amiket majd felhasználhatsz például a fürdőben a sminkszereid tárolására, vattapamacstartónak vagy épp szennyeskosárnak. 

Konyha felújíts a bolhapiacról

A bolhapiacon egészen egyedi kiegészítőket szerezhetsz be (Fotó: Getty Images)

Cseréld le a tükröt és a lámpát!

Akár a fürdő, akár a konyha felújítása a cél, a lámpák és a fények meghatározhatják a helyiség hangulatát. Egy bohém lámpa a konyhába, egy beépített világítással ellátott nagyméretű tükör a fürdőbe szempillantás alatt megváltoztatja az egész tér karakterét.

Fürdőszoba felújítás olcsón

Egy új tükör is sokat javíthat az összképen (Fotó: Getty Images)

Használj színes függönyöket és zuhanyfüggönyt!

Ugyanúgy, mint a világítás, a függönyök is sokat hozzátehetnek a konyha és a fürdő külcsínéhez. Az azonban fontos, hogy már az elején gondold végig, milyen stílust szeretnél megjeleníteni, esetleg vegyíteni egymással, és ehhez igazodva válaszd ki a függönyt is: a pasztellszíneket kedveled, vagy inkább a vibráló árnyalatokat? A régies vagy az új, modern stílus áll hozzád közelebb?

Egy jól megválasztott zuhanyfüggöny már fél sikerFotó: Getty Images

Egy jól megválasztott zuhanyfüggöny már fél siker (Fotó: Getty Images)

Fóliázz!

A fürdőszobaszekrényedet és a konyhaszekrényedet is olcsón fel tudod újítani, ha a fólia mellett döntesz. Millió minta és stílus közül választhatsz, de arra ügyelj, ha a fólia igényel némi kézügyességet, és még több precizitást. Ha az általános iskolában a technika nem tartozott a kedvenceid közé, és azóta sem remekelsz, akkor inkább bízz meg egy szakembert, hiszen még így is jóval olcsóbban jössz ki, mintha új bútorokat vennél.

Konyhafelújítás fóliázással

A legegyszerűbb konyhát is újjá varázsolhatod egy színes fóliával (Fotó: Getty Images)

Még több lakásfelújítás:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top