nlc.hu
Otthon
Jól alakulnak a brit koronavírus-adatok

Koronavírus: jó ütemben javulnak a nagy-britanniai adatok

Az év eleji tetőzés óta nem mért ütemben javulnak a nagy-britanniai koronavírus-járvány visszavonulásáról tanúskodó legújabb adatok.
Koronavírus: jó ütemben javulnak a nagy-britanniai adatok

A brit egészségügyi minisztérium ismertetése szerint a csütörtök este zárult egy hétben országszerte 46 796 koronavírus-fertőzést azonosítottak szűrővizsgálatokkal, 24 524-gyel, 34,4 százalékkal kevesebbet, mint egy héttel korábban.

A brit egészségügyi minisztérium csütörtök esti ismertetése szerint az elmúlt 24 órában 6573 új koronavírus-fertőzést szűrtek ki országszerte; ez a január első felére jellemző, tesztekkel igazolt napi fertőződési számok tizede. A Covid-19 betegség okozta halálozások heti száma 901-gyel, 33,6 százalékkal csökkent az előző héttel összevetve.

A nagy-britanniai koronavírus-járvány mostani harmadik hullámának januári tetőzése idején nem egyszer naponta érkezett jelentés 1800-hoz közeli számú halálesetről.

A brit kormány a járványhelyzet folyamatos javulásának hatására már a múlt héten egy szinttel alacsonyabbra csökkentette az addigi legmagasabb, ötös fokozatról a koronavírus-járvány intenzitását jelző készültséget.

A szaktárca csütörtöki ismertetése szerint mindeközben megközelítette a 21 milliót a koronavírus ellen beadott első oltási dózisok száma Nagy-Britanniában. Az új adatsorból kitűnik, hogy az utóbbi egy hétben csaknem 2,3 millióan részesültek a vakcinában.

(Kiemelt kép: WIktor Szymanowicz / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

További hírek a szigetországból

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top