nlc.hu
Otthon

Tömegek a bevásárlóközpontokban

Megrohamozták a bevásárlóközpontokat az emberek, sokan akartak még az utolsó pillanatban akciósan vásárolni

Tömve voltak szombaton a plázák. Már hiánycikk a digitális oktatáshoz szükséges webkamera.
tömeg

Megrohamozták a bevásárlóközpontokat az emberek – számolt be a Tények. Volt olyan üzlet, amelynek a bejárata előtt rengeteg ember állt hosszú sorban. Hétfőtől ugyanis minden nem létfontosságú boltnak be kell zárnia a koronavírus járvány miatt.

Mivel március 8-tól az általános iskolák újra átállnak digitális oktatásra, az elektronikai üzletekben is nagy volt a forgalom. A legtöbben a számítástechnikai eszközöket (laptopokat, telefonokat) keresték, sokan akartak webkamerát venni, ezért az most már szinte mindenütt hiánycikk.

Annak ellenére, hogy az élelmiszerboltok nyitva maradnak, tehát semmi tekintetben nem indokolt a pánikfelvásárlás, a szokásosnál nagyobb tömeg volt szombaton a húsboltokban és az üzletláncokban is. Érdekesség, hogy míg az első hullámban a tartós élelmiszerek – főleg a liszt, a rizs és a cukor fogyott –, most főleg a friss áruknál tapasztaltak az élelmiszerboltokban forgalomnövekedést. A szakértők szerint ez a közelgő árdrágulás miatt is van.

Kiemelt kép forrása: Tények – videó

Így változik az életünk március 8-tól:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top