nlc.hu
Otthon

Ezeket vásárolták tömegével az emberek az Ikeaában

Ezekért a termékekért álltak tömött sorok az IKEA előtt a hétvégén

Konyhabútor, asztali lámpa, kék szatyor: ezek voltak a legkelendőbbek a zsúfolt hétvégén, amikor az emberek nekiindultak vásárolni az újabb korlátozó intézkedések bevezetése előtt.
IKEA

A koronavírus-járvány miatt a kormány március 8-tól elrendelte a nem létfontosságú dolgokat árusító üzletek bezáratását. Emiatt az utolsó hétvégén helyenként kígyózó sorok jelentek meg, beleértve az IKEA bútorboltokat is.

A hvg azt is megtudta Münzner Tímeától, az Örs vezér téri egység áruházvezető-helyettesétől, mit vásároltak az emberek ezen a két napon. 

Az öt legnépszerűbb termék:

  • a Frakta táska (vagyis az ikonikus kék bevásárlószatyor)
  • az Utrusta konyhai sarokpánt
  • az Oftast étkészlet elemei
  • a Ryet led izzó
  • illetve az Alkalisk elemek voltak.

Münzner elmondta, hogy Besta tárolókhoz, illetve a Metod konyhabútorokhoz köthető lábak és kiegészítők nagyon keresettek voltak. Szerinte azért alakultak ki kígyózó sorok, mert a hétvége volt a lezárás előtti utolsó lehetőség a vásárlók számára, hogy személyesen vásároljanak, ezt elég sokan kihasználták, azonban elmaradt a látogatók száma a tavalyi év azonos időszakához képest. Ő úgy véli, hogy a látványos tömött sorok a lezárások miatt alakultak ki, amiatt, hogy reggel többen próbáltak meg bejutni, illetve az is szerepet játszott benne, hogy az IKEA korlátozta, egyszerre mennyi vásárlót engednek be – erre egyébként előre figyelmeztettek.

Fotó: MTI / EPA / EFE / Alejandro Garcia

Így változik meg az életünk március 8. után:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top