nlc.hu
Otthon

Robot viszi hozzád az édességeket a boltban

Robot viszi a vásárlókhoz a csokit és a cukorkákat a hipermarketekben

Az édességnek a legnehezebb ellenállni, így nem csoda, hogy mindig a pénztárakhoz pakolják őket. A boltok most egy újabb trükkel álltak elő: egy robot egyenesen a vásárlókhoz viszi a csokikat és a cukorkákat.

Amíg az embernek nincs gyereke, addig némi önuralommal azért nem annyira nehezen ellen lehet állni a pénztáraknál felhalmozott finomságoknak, de amint gyerek is jön a képbe, rémálommá válik a várakozás a sorban, ugyanis unalmában nagy eséllyel kitalálja, hogy fenemód megenne egy csokit azok közül, amik ott sorakoznak mellettünk. Most még egy nehezítő tényező jöhet az életünkbe vásárláskor: a robot, ami mobil édességpolcként funkcionálva közvetlenül a vevők elé viszi a cukorkákat és csokoládékat – írja a hvg.

A robotot a Mars Wrigley édességgyártó fejlesztette a Savioche techcéggel közösen. A guruló csokispolc a Smiley nevet kapta, és a robot a sorokat járja, hogy a vásárlók úgy tudják megpakolni a kosaraikat édességekkel, hogy közben nem kell elmenniük azokhoz a polcokhoz, ahol tárolják őket. A beépített érzékelőknek köszönhetően Smiley látja, ha valaki a közelében van, ahogy azt is, ha valaki le akar emelni róla valamit: ilyenkor megáll, hogy ezzel is segítse ezt a tevékenységet. A teljesen önjáró, és a vásárlók boltbéli mozgását is szondázó robot egyelőre tesztüzemmódban van a New York melletti Monroe városában, de siker esetén készüljünk rá, hogy az egész világot meghódíthatja.

Robotokról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top