nlc.hu
Otthon

A pedagógusok oltása

Két ütemben oltják majd a pedagógusokat, SMS-ben fogják értesíteni őket

Az oltópontokon fogják megkapni a vakcinát a pedagógusok, akiket két ütemben oltanak majd.
Koronavírus-oltás oltópont

Két ütemben, a kórházi oltópontokon fogják beoltani a pedagógusokat. Az oltás időpontjáról és helyszínéről SMS-ben kapnak majd értesítést – derült ki a 24.hu birtokába került levélből, amelyet Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere küldött pénteken a köznevelési intézményeknek.

  • Az első ütemben azokat azok a pedagógusokat, valamint a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő dolgozókat oltják, akik még március 24. előtt regisztráltak a vakcinára. Őket már a jövő héten elkezdik behívni az oltópontokra.
  • A második ütemben azok kapják meg a vakcinát, akik március 24-ig nem regisztráltak, de jövő hétfőig, március 29-ig megteszik ezt. Ebben a körben oltják az egyéb óvodai, iskolai dolgozókat, akik kérik a vakcinát. Erre az ütemre a tervek szerint a húsvét utáni napokban kerülhet sor.

Eddig a pedagógusok 55 százaléka regisztrált az oltásra, aki még nem kérte a vakcinát, hétfő éjfélig teheti ezt meg. A kormány ígérete szerint az óvodák és iskolák újranyitása előtt soron kívül beoltják a pedagógusokat.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI / Varga György)

A járvány pedagógus-áldozatai:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top