nlc.hu
Aktuális

Pedagógusok Szakszervezete a koronavírus-járványról

Pedagógusok Szakszervezete: 60 tanár halt meg koronavírus-fertőzésben

Hivatalos adataik sajnos nincsenek, ők ennyi halálos áldozatról tudnak.

Hivatalos adatok nem állnak rendelkezésre, de Szabó Zsuzsa, a Pedagógus Szakszervezet elnöke az ATV Start című műsorában elmondta, tudomások szerint eddig 60 pedagógus halt meg koronavírus-fertőzésben. 

Szabó Zsuzsanna beszélt arról is, hogy a szakszervezet által készített felmérés alapján a tanárok 70 százaléka fontosnak tartja az oltást, és válaszadók 60 százaléka azt mondta, amíg nincsenek beoltva és nem alakult ki a teljes védettség, valamint, amíg a gyerekek nem védettek, addig nem szabad az oktatást visszaengedni a tantermekbe.  A Nemzeti Pedagógus Kar ugyan egyeztetett már a kormánnyal, amely a pedagógusok oltásának mielőbbi megvalósítását ígérte, de a szakszervezet vezetője szerint ígéretből már van bőven.

Szóba került az érettségi is, ezzel  kapcsolatban Szabó Zsuzsa azt mondta, megfogalmazták az elvárásaikat, miszerint több változatra van szükség ebben a helyzetben. Szerinte pontosan tudnia kellene a diákoknak, a tanároknak, a szülőknek, hogy mi vár rájuk. Ami az iskola bezárások után életbe lépett ügyeleti rendszert illeti,  ők kérték, csakis azok a pedagógusok vállaljanak ügyeletet, akik már be vannak oltva vagy átestek a fertőzésen, reméli, hogy ez így is történik. 

Egy pedagógus távozik a tanári szobából a Miskolci Herman Ottó Gimnáziumban 2020. március 16-án.

Egy pedagógus távozik a tanári szobából a Miskolci Herman Ottó Gimnáziumban 2020. március 16-án. (Fotó: MTI/Vajda János)

Mindeközben Franciaországban bejelentették, hogy felgyorsítják és kiszélesítik a koronavírus elleni oltási kampányt: szombattól már a legalább 70 évesek is jelentkezhetnek oltásra, a tanárok pedig bekerülnek a prioritást élvező foglalkozási körben dolgozók közé. Ők függetlenül a koruktól, április közepétől kaphatják meg az oltást, írja az MTI.

Legfrissebb hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top