nlc.hu
Otthon

Tavaszi erkély dekorációk

5 varázslatos tavaszi erkély ötlet, amivel feldobhatod az otthonodat

Romantikus, hangulatos, természetközeli – bármelyik stílus áll hozzád a legközelebb, segítünk, hogy kialakíthasd a saját kis meghitt zugodat!

Akár kicsi, akár nagyobb erkélyed van, a városban igazi kincsnek számít. Olyan ötleteket mutatunk, amikkel hangulatos, szép teret alakíthatsz ki.

Hangulatfények

A hangulatfények még a legkopárabb erkélyt is képesek meghitt hellyé változtatni. Ma már nagyon sokféle napelemes lámpafüzért kaphatsz a letisztult egyszínűtől a vidám színekben játszókig. Tehetsz egy-egy nagyobb gyertyát is az asztalra vagy a földre, és a virágcserepekbe is szúrhatsz néhány szolár lámpát. De ha igazán egyedi megjelenést szeretnél elérni, használj fényfüzért, és erősítsd a mennyezetre.

Függőfotel

Nem csak akkor lehet függőfoteled, ha van kerted. Ha nagyobb az erkélyed, egy függőfotel tökéletes választás, hiszen amellett, hogy kényelmes, nagyon látványos is. Még kuckósabbá teheted a hangulatot, ha náddal körbe keríted az erkélyt.

Természetes anyagok

A raklap bútorokhoz minimális kézügyesség kell csak, és kész is az ülőalkalmatosság, amire egy plédet és néhány díszpárnát téve hamisítatlan kuckóhangulatot teremthetsz. De a raklapot virágtartónak is használhatod, ami által rusztikus hatást érhetsz el, a szomszédtól pedig fa térelválasztóval is elszeparálhatod magadat.

Ötletek tavaszi erkélyre

A falra is tehetsz futónövényeket (Fotó: Getty Images)

Szőnyegek, textilek, műfű

Szerezz be egy rusztikus szőnyeget, és pillanatok alatt megváltoztathatod vele az erkélyed hangulatát. A legideálisabb, ha fedett az erkélyed, de akkor sem kell lemondanod róla, ha a szabad ég a tetőd. Keress olyan szőnyeget, aminek nem kényes az anyaga, sem a színe, és könnyen tisztítható. 

Még praktikusabb megoldás lehet a rövid műfű, amit nagyon könnyű porszívózni. Ha átlátszó az erkély korlátja, arra is tehetsz neked tetsző, színes szőnyeget, amivel egyedivé teheted még a legunalmasabb teret is.

Ötletek tavaszi erkélyre

A rattan bútort akkor javasoljuk, ha fedett az erkélyed (Fotó: Getty Images)

Függönyök

Ha szereted a légies és romantikus stílust, használj függönyöket az erkélyen is. Tény, arra ügyelned kell, hogy ha az esőben ne hagyd kint, de ez a kis áldozat megéri, hogy a száraz tavaszi, nyári napokon élvezhesd a különleges hangulatú erkélyedet.

Kiskerted van? Így gondozd tavasszal!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top