nlc.hu
Otthon

Mire jó a WD-40?

Megmutatjuk, mi mindenre jó a WD-40!

A WD-40 egy olyan csodaszer, amire minden háztartásban szükség van, még ott is, ahol a létezéséről sem tudnak. Mutatjuk, mire használható!

Elsődleges küldetése szerint a WD-40 egy kenőspray, amivel a nyikorgó székeket, összerozsdásodott alkatrészeket újjá – vagy legalábbis működőképessé – lehet varázsolni, ám a spray használói az elmúlt évtizedek során számos olyan előnyét is felismerték, amiből hosszú listákat lehet gyártani. Mi most háztartási tippeket hoztunk, hogy mi mindenre jó a WD-40, amire eddig nem is gondoltál.

1. Szinte bármiből kiszedi a rágót

Leginkább a szülők fognak örülni ennek a lehetőségnek, hiszen ahol kisgyerek van, ott előbb-utóbb felbukkan a rágó is beleragadva a pulóverbe, hajba, szőnyegbe, tetszőleges nem rágónak való holmiba. Mostantól a bosszankodás helyett csak rá kell fújni a rágóra egy kis WD-40-et és pár perc múlva már lehet is kapirgálni, majd örülni, mennyivel könnyebben kijön a legmakacsabb ragadvány is. 

2. Újjá varázsolja a fugát

Nem kell soha többé fogkefével súrolni a fugát a padlón és a fürdőszoba falán! Nincs szükség speciális és méregdrága szerekre sem ahhoz, hogy az elszürkült, elszíneződött fuga új életre keljen, azaz visszataláljon régi színéhez. Csupán WD-40-re van szükség, amivel befújjuk a csempe, járólap közötti fugát, hagyjuk ázni benne pár percig, majd meleg szappanos vízzel egyszerűen letöröljük, és tátott szájjal csodáljuk az eredményt.

Erre használható a háztartásban a WD-40

A fugát is csodálatosan megtisztítja a WD-40 (Kép: Getty Images)

3. Foltos mosogató megmentője

Ismered az érzést, mennyire bosszantó, amikor a fénylő mosogató helyett letörölhetetlen, megkövesedett vízcseppek maradnak mosogatás után, hiába törlöd át a mosogatót? Ebben is segít a WD-40, alaposan fújd be vele a mosogatót, majd szappanos vízzel mosd le, és láss csodát, a foltok eltűnnek. Ha pedig foltokról beszélünk: az olajfoltoknál is a WD-40 lesz a barátunk.

4. Leszedi a leszedhetetlen címkék ragasztóját

A befőttesüvegeket félretesszük, mert remekül felhasználhatók tároláshoz, ám azt nem annyira szeretjük, hogy levakarhatatlan rajtuk sokszor a címke, és ha sikerül is leszedni, ottmarad a ragasztó az üvegen, amit aztán hiába sikálunk, nem akar eltűnni teljesen. Jöhet a WD-40, amit ráfújunk a ragasztóra, hagyjuk pár percig állni rajta, és egy mozdulattal letörölhetővé válik az is, ami amúgy letörölhetetlen.

5. Vége az egymásba ragadt poharaknak

Ha te is olyan háziasszony vagy, mint mi, hogy egymásba pakolva tárolod az üvegpoharakat a szekrényben, akkor átérzed azt a kínt, amikor összeszorulnak a poharak és félő, hogy a nagy szétfeszítésben a kezedben maradnak szilánkokra törve. Ilyenkor csak egy kis WD-40-re van szükség, ami megolajozza a poharakat és könnyedén szét lehet szedni a befújás után azt is, ami úgy tűnt, hogy összeszorulva marad élete végéig. Még jobb, ha megelőzésképpen már eleve úgy pakoljuk el a szekrénybe a poharakat, hogy a külsejüket áttöröljük WD-40-es papírtörlővel, így esélyük sem lesz egymásba ragadni.

via

Segítünk a mosásban is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top