nlc.hu
Otthon

Ingyenes parkolás

Ingyenes parkolás: 4 millió beoltott után dönt erről a kormány

A budapesti önkormányzatok több százmillió forinttól estek már el az ingyenes parkolás miatt.

A négymillió beoltottat követő szabályozás részleteiről – ahogyan tettük eddig is – időben tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot – tette közzé az ATV Híradó a kormánytól kapott válaszát arra a kérdésre, meddig tart az ingyenes parkolás.

Meddig parkolhatnak ingyen az autósok?

Budapest, 2021. március 27. Megtelt a járműparkoló a Gellért-hegy tetején (Fotó:  MTVA / Bizományosi: Jászai Csaba)

Több mint egy éve, április 5-én jelentette be Orbán Viktor kormányfő, hogy díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon, mert szerinte fontos, hogy a zsúfolt tömegközlekedés helyett mindenki tudja használni az autóját. Az ingyenes parkolás július elsejéig fennmaradt, majd a járvány erősödése miatt a kormány november 4-én újra visszahozta a fővárosba a lehetőséget, ami a jelenlegi veszélyhelyzetben is érvényben van. 

A főváros belső kerületei azóta is telítettek, sok helyen a mai napig óriási a káosz a parkolás miatt.

Zugló polgármestere, Horváth Csaba elmondta: a tavalyi évben 590 millió forint, az idei évre, hogyha május 23-ával számolunk, akkor további 620 millió önkormányzati bevételkieséssel számolnak. Hozzátette: sokan a helyi lakosoktól veszik el a helyet, hivatalos tájékoztatást pedig még nem kapott, hogy meddig parkolhatnak ingyen az autósok.

Baranyi Krisztina, a 9. kerület polgármestere szerint az ingyenes parkolás miatt egymilliárd forinttól esett el az önkormányzat.

Mindeközben

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top