nlc.hu
Szabadidő

Terasznyitás embertömegekkel

“Olyan volt, mintha szilveszter lett volna” – zsúfolásig megteltek a teraszok, tömegek buliztak az utcákon szombat este

Fiatalokkal telt meg Budapest belvárosa hosszú hónapok után, vidéken is egymás hegyén hátán mulattak.
terasznyitás

Mintha fesztivált rendeztek volna, úgy nézett ki Budapest és a vidéki városok központja is szombat este, miután kinyitottak a bárok, sörözők teraszai – számolt be a Tények.

A fővárosban a Deák téren sokszáz fiatal szórakozott, a taxisok forgalma duplájára nőtt. A bulinegyedben az autók alig fértek el az utcán az emberek között. Egymást taposták az emberek a Kazinczy utcában is, itt a hangulat a régi bulinegyed idézte. 

Nem csak a teraszok teltek meg, a budapesti parkokban is rengeteg fiatal gyűlt össze. Aztán a kijárási korlátozás miatt a tömeg egyszerre indult haza.

Olyan volt, mintha szilveszter lett volna fél 10-kor az utcán, rengeteg huszonéves volt kint. Az éttermekbe, teraszokra inkább a középkorúak mentek. de jellemzően csak a fiatalok voltak kint tegnap éjszaka” – nyilatkozta Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke.

Nemcsak a fővárosban, hanem vidéken is tömegek vonultak ki az utcára. Pécsett például énekelni és vonatozni kezdett a tömeg, mint egy lagziban. A teraszokon nem volt szabad asztal, az utcákon pedig nem lehetett elférni. 

Sokan viszont nem viseltek maszkot az utcákon sem. 

Kiemelt kép: Tények – videó

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top