nlc.hu
Egészség

Svájcban azonosították az indiai mutánst

Már Svájcban az indiai mutáns

Közelít a koronavírus indiai variánsa, Svájcban már kimutatták.
koronavírus

Svájcban azonosították a koronavírus indiai variánsát egy beutazóban, aki nem közvetlenül Indiából, hanem átszállással egy másik országból érkezett Svájcba. Az eset még március végén történt, a beteg egy nem megnevezett európai országból érkezett Svájcba.

Egyelőre folynak a tárgyalások arról, hogy Indiát szerepeltessék-e a koronavírus szempontjából “nagyon kockázatos” országok listáján. Ez azt jelentené, hogy minden, Indiából beutazónak az érkezésekor karanténba kellene vonulnia az alpesi országban.

A svájci közegészségügyi hivatal szerint egyelőre nincs megbízható információ arról, hogy a koronavírus legújabb, indiai variánsa magasabb arányban fertőzne vagy bármilyen más szempontból veszélyesebb lenne, mint az eddig ismert változatok.

Indiában az elmúlt 4 napban meghaladta a napi 300 ezret a beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma. A járvány tavalyi kitörése óta sehol a világon nem regisztráltak ilyen rövid idő alatt ennyi új megbetegedést.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top