nlc.hu
Otthon

A világ legfurább zenei fesztiváljáig már két hét sincs hátra!

Kólásflakonon, lufikon és gyümölcsökön zenélnek a legfurább fesztivál előadói

A virtuális rendezvény szűk két hét múlva kezdődik.

Rendkívül látványosnak ígérkezik a Maker Music Festival, amelyre idén május 15-16. között kerül sor, a koronavírus-járvány miatt csak virtuális formában, így akár Magyarországról is bárki csatlakozhat a különös zenei ünnephez, különösen, hogy nagy valószínűséggel elmarad idén a Sziget fesztivál, és már biztos, hogy lefújják az idei Burning Mant

Ezt a különleges fesztivált először 2018-ban rendezték meg a kaliforniai Sebastopol-ban. Egyik szervezője Sherry Huss, a LIVE Labs Studio egyik alapítója, a másik pedig a feltehetően magyar felmenőkkel is rendelkező Joe Szuecs, aki már tíz éve épít különféle speciális hangszereket.

A fesztivál lényege ugyanis az, hogy nem hagyományos, hanem valamilyen módon átalakított, esetleg teljesen más célra gyártott tárgyakból barkácsolt hangszerekkel alkotó művészeknek ad lehetőséget hogy megmutassák a világnak kreativitásukat és zeneszerzői vénájukat.

A szervezők nagyon nyitottak, épp úgy várják a műanyagflakonokból, vagy épp gyümölcsökből eszkábált hangszerek kiagyalóit, de a komolyabb technológiákat megmozgató önjelölt zenészek alkotásait. Utóbbi kategóriát képviseli például Frazer Merrick PhotonSmasher nevű eszköze, amellyel különféle színű lámpák fényét alakítja hanggá, egyfajta tereminként.

Említést érdemel a japán Tomofumi Taniura alkotása is, aki száz darab Nintendo Game Boyt kötött össze, hogy különleges hangeffekteket csiholjon ki a kilencvenes évek népszerű kézi videojátékából.

A fesztivált népszerűsítő rövid videó láttán pedig nagyon kíváncsiak lettünk arra a nőre is, aki az orosz bábfilm legendás főszereplőjét, egy Cseburáska babát alakított speciális hangkeltő eszközzé – az alábbi videón 0:27 környékén látható a különleges hangszer.

A Maker Music Festival fellépőit és egyéb rendezvényeit a hivatalos weboldalukon keresztül lehet majd megtekinteni.

Még több zene az nlc-n:

  • Tudtad, hogy az Ace of Base a mai napig létezik?
  • Quincy: az ember, akinek vigyázzba áll Beyoncé és Oprah Winfrey is
  • 53 éves DJ Bobo – A 90-es évek popikonjának két felnőtt gyereke van
Május 15-én startol a világ legfurább zenei fesztiválja

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top