nlc.hu
Otthon
Újra észlelték a Börzsönyben kószáló medve nyomát

Medve jár a Börzsönyben, megtalálták a nyomát

Már márciusban is láttak medvelábnyomokat Diósjenő környékén.

A Telex azt írja, hogy egy héttel azután, hogy Diósjenő közösségi oldalára medvelábnyomot ábrázoló fotót töltöttek fel, most újabb jelét találták annak, hogy medve járhat a környéken. Ezúttal ugyanis Mázsaháza mellett fotóztak hatalmas medvenyomot a sárban. 

A Telex rámutat, hogy már idén márciusban is láttak medvelábnyomokat a környéken, tavaly pedig Nógrád megyében és Miskolc térségében is többször észleltek barna medvét. 

A Bükki Nemzeti Park már akkor készített egy összeállítást, hogy mit kell tudni, ha olyan környéken jár az ember, ahol van esély a medvével való találkozásra.

Eszerint csak a kijelölt turistaúton szabad haladni, és érdemes kerülni a sűrű, átláthatatlan részeket. Ilyenkor nem szabad fülhallgatót használni, hogy hallani lehessen, ha közelít az állat, emellett pedig érdemes zajt csapni, akár énekelni, mert ez elriasztja a medvét, amely csak szükség esetén támad emberre.

Újra jelt adott magáról a börzsönyi medve

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha valaki mégis találkozna a medvével, ne nézzen a ragadozó szemébe, ne fordítson hátat neki és ne rohanjon, hanem nyugodtan, lassú mozdulatokkal hátráljon el az állat közeléből.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top