nlc.hu
Otthon

Kilőtték Európa legnagyobb barnamedvéjét

Kilőtte Európa legnagyobb barnamedvéjét Székelyföldön egy herceg

Egy törvénytelen székelyföldi trófeavadászaton egy herceg kilőtte Európa legnagyobb barnamedvéjét, Arthurt.
Arthur medve

Vélhetően az Európai Unióban élő legnagyobb barnamedvét lőtték ki a székelyföldi Ozsdola közelében lévő védett területen márciusban egy törvénytelenül szervezett trófeavadászaton – állítja szerdai közleményében az Agent Green környezetvédelmi szervezet.

A szervezet szerint az illetékes vadásztársaság egy, az ozsdolai gazdaságokban gyakran kárt tevő fiatal nőstény medve kilövésére kért engedélyt a környezetvédelmi minisztériumtól. A megkapott engedéllyel azonban nem a problémás egyedet lőtte ki, hanem a romániai erdőkben látott legnagyobb hím medvét.

Az Arthur néven emlegetett 17 éves kapitális hímet az Ausztriában élő Josef-Emanuel, Liechtenstein hercege lőhette le, aki 7000 eurót fizetett a vadászatért, és el is szállította a trófeát.

A romániai Agent Green környezetvédő és az ausztriai VGT állatvédő egyesület közös közleményben ítélte el a trófeavadászatot.

(MTI)

(Kiemelt kép: Agent Green)

Medvék az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top