nlc.hu
Otthon

Patkányok a leégett szentendrei Spar romjain

Ellepték a patkányok a leégett szentendrei Spar romjait

Imádják a felrobbant konzerveket és a többi ételmaradékot a patkányok a leégett szentendrei Spar romjainál.
Patkány

Mi is beszámoltunk arról, hogy április 7-én kigyulladt és teljesen leégett a szentendrei HÉV-állomás melletti Spar. A kár több százmillió forint.

A Budapest környéke portál most arról ír, hogy a romok között maradt ételmaradékokra rákaptak a patkányok a tűzeset óta eltelt egy hónapban. Egy Facebook-csoportban azt is tudni vélik, hogy még nem volt kint a helyszínen a biztosító, hogy felmérje a károkat, ezért nem lehet még eltakarítani a romokat. A környéket ezért ellepték a patkányok, 25-30 centis példányok futkároznak arrafelé egy hozzászóló szerint.

A lapnak a Spar azt mondta: a tisztasági helyzet mielőbbi rendezése érdekében a romok között található élelmiszermaradványok begyűjtése és elszállítása várhatóan hétfőn, május 10-én megkezdődik.

A terület teljes rendezéséhez első körben az épület tulajdonosának el kell készítenie a bontási tervet, amelynek fontos eleme a statikai, a környezetvédelmi, a hulladékgazdálkodási és más kérdések tisztázása. Ez a folyamat hamarosan lezárul, így akár a jövő héten megkezdődhetnek a további munkálatok.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI / Kovács Attila)

Patkányinvázió:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top