nlc.hu
Aktuális

Kárfelmérés a szentendrei leégett Spar üzletben

Először lemondták a riasztást a leégett Spar dolgozói

Még mindig nem tudni, mitől égett le az épület. A vállalat minden érintettnek ajánl munkát.
Lángoló szentendrei Spar

A dolgozók körbejárták az épületet, miután szerda este hét óra után megszólalt a tűzriasztó a szentendrei HÉV-állomás melletti Sparban, de semmi tűzre utaló jelet nem láttak, így lemondták a riasztást – írja a Telex. A lapnak a város polgármestere beszélt a teljesen megsemmisült épület mellett.

Az, hogy a dolgozókat és a vevőket végül sikerült időben kimenteni, annak is köszönhető, hogy a beérkező HÉV utasai már azt látták, hogy az épület egy része lángol. Ők rohantak be az üzletbe, és szóltak, hogy valami ég, közben pedig újra beindult a tűzjelzés. Végül a rendőrök és egy polgárőr mentette ki az embereket, és ellenőrizték, hogy senki nem maradt a 2000 négyzetméteres épületben. „A vasszerkezet is megrogyott, és minden kiégett. Az a szerencse, hogy a környező kis üzleteket sikerült megmenteni” – mondta a lapnak Fülöp Zsolt polgármester. Most a kárfelmérés és a romok eltakarítása következik, hogy a környező kisebb boltokat ki lehessen nyitni. A környék felújítása egyébként is időszerű volt.

Több 100 millió forintos kárt okozott a Spar Magyarországnak a szentendrei áruházuk raktárában szerdán este keletkezett tűz – közölte Maczelka Márk kommunikációs vezető az MTI kérdésére csütörtökön. A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint a tüzet szerdán éjjel fojtották el. A tűz az épület áruátvételi raktárában keletkezett, majd továbbterjedt az áruház belső terére és a tetőszerkezetére egyaránt, az épület teljesen leégett. A lángok fellobbanásakor az épületet 17 ember elhagyta. Maczelka Márk azt közölte, a tűz oka egyelőre ismeretlen. A Spar tájékoztatása szerint két munkatársukat az eset miatt elővigyázatosságból szerdán este kórházba szállították, de azóta már kiengedték őket. A szentendrei áruházban 37-en dolgoznak, a Spar csütörtökön mindenkinek ajánlott munkát.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top