nlc.hu
Otthon

Müller Cecília a terasznyitás hatásáról

Müller Cecília: Úgy tűnik, a terasznyitás nem okozott többletfertőzéseket

Az országos tisztifőorvos szerint kedvezően alakulnak a járványadatok. A fiatalok egy része viszont még nem foglalt időpontot az oltásra.
Müller Cecília 05-12-én

„A járványügyi adatok kedvezően alakulnak, folyamatosan, tendenciózusan” – mondta Müller Cecília az operatív törzs szerdai tájékoztatóján.

Tegnap a Nemzeti Népegészségügyi Központ még arról számolt be, hogy az öt Budapest környéki település (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) közös mintájában emelkedett a koronavírus koncentrációja.

Az országos tisztifőorvos most ennek kapcsán azt mondta, hogy egy friss, alig egyórás mérés alapján a fővárosban és a környező kisvárosokban is csökkenni kezdett az örökítőanyag mennyisége a szennyvízben.

„Úgy tűnik, a teraszok nyitása sem eredményezett többletfertőzéseket”

– jelentette ki Müller Cecília.

Elmondta, hogy a 16-18 évesek ma estig foglalhatnak időpontot Pfizerre, ha előzőleg regisztráltak, és kaptak sms-t. A fiatalok oltása csütörtökön kezdődik és jövő keddig tart, de a regisztráltak 10 százaléka még nem foglalt időpontot, így nem fogják tudni őket beoltani.

Müller Cecília beszélt a várandósok oltásáról is. A nemzetközi ajánlásoknak megfelelően mostantól a terhesség 12. hete után adják be az első oltást, a másodikat pedig jellemzően a 36. hét előtt, a szülés időpontját megelőző negyedik hétig. Aki szülésig nem kapta meg a vakcinát, azt a szülést követő második héttől lehet oltani.

(24.hu)

Fiatalok oltása:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top