nlc.hu
Aktuális

Időpontfoglalás oltásra a 16-18 éveseknek

Jövő héten már a 16-18 évesek is foglalhatnak időpontot az oltásra

Péntekig regisztrálhatnak a 16-18 évesek az oltásra, jövő héten pedig már időpontot is foglalhatnak.
Koronavírus-vakcina

Péntek éjfélig várják a 16-18 évesek regisztrációját a Vakcinainfo.gov.hu-n – emelte ki Galgóczi Ágnes az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője hozzátette: 

várhatóan a jövő héten elején már a 16-18 évesek is foglalhatnak időpontot az oltásra.

A szakember elmondta azt is: 30 százalékkal csökkent Magyarországon a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma a 17. héten az előző heti adatokhoz képest, 12 716 új fertőzést regisztráltak, szemben a 16. heti 18 284 esettel.

A múlt héten a legtöbb új fertőzöttet, az összes eset 13,5 százalékát Pest megyében, 12,5 százalékát pedig Budapesten azonosították. A legnagyobb arányban, 44 százalékkal Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében csökkent az új fertőzöttek száma, Somogyban 41, Heves megyében 39 százalékos volt a csökkenés.

A járvány kezdete óta így alakul fertőzöttek korosztályi megoszlása:

  • 40-49 évesek: 23 százalék,
  • 50-59 évesek: 17 százalék,
  • 30-39 évesek: 16 százalék,
  • 65 év felettiek: alig több mint 12 százalék.

Galgóczi Ágnes megismételte, hogy immár három fajta oltóanyagra – Szputnyik V-re, Sinopharmra és AstraZenecára – lehet a regisztráltaknak oltási időpontot foglalni. Csütörtökön további 64 800 adag Moderna-vakcina érkezik Magyarországra, ebből a szociális intézmények részesülnek, illetve második körös oltásokra használják fel.

Megkezdődött az egydózisú Janssen-vakcina felhasználása az oltóbuszokon, illetve ebből a készítményből jövő héten a háziorvosok is kapnak majd, akik saját praxisukban oltják a regisztráltakat.

(MTI)

(Kiemelt kép: MTI/Balázs Attila)

Így állunk az oltással:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top