nlc.hu
Család

Megtorpant az oltási terv

Megtorpant az oltási terv

Az oltási terv szerint napi 150 ezer oltást kellene beadni, de négy nap alatt csak 100 ezer jött össze.
Koronavírus-oltás

Mivel a járványügyi korlátozások fokozatos enyhítését a beoltottak számától tette függővé a kormány, mindenki árgus szemekkel figyeli, hogyan halad az oltási program. Ha kellett, az adatok későbbi közlésével, az oltás felpörgetésével vagy a kaotikus Pfizer-péntekkel sikerült is elérni az előre belengetett mérföldköveket.

Múlt pénteken, április 30-án több mint 100 ezer ember kapta meg az első oltását, elértük a 4 millió beoltottat, így szombattól tovább lazítottak az eddigi korlátozásokon. Azóta viszont mintha megtorpant volna az oltási program.

A Telex azt írja, hogy a május 5-i adatok szerint tegnap 24 202 első dózist adtak be, ezzel már olyan jelentős elmaradásba került az oltási terv, ahonnan nem lesz könnyű visszahozni.

Korábban Orbán Viktor arról beszélt, hogy május elejétől 7-10 nap alatt az oltottak száma felmegy 5 millióra, május közepén pedig 6 milliónál fogunk tartani. Ehhez két héten át nagyjából napi 150 ezer oltást kellene beadni, de az elmúlt négy napban csak 100 ezer ember kapta meg a vakcinát, így a mai adatok szerint 4 millió 123 ezer a beoltottak száma.

(Kiemelt kép: MTI / Komka Péter)

Oltás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top