nlc.hu
Trend

A kormány felkészül arra, hogy 9 hónap után újra kell oltani

A kormány arra készül, hogy 9 hónap után mindenkit újra be kell oltani

A kormány felkészül arra az eshetőségre, hogy 9 hónap után újra kell oltani az emberek.
Koronavírus-oltás

A kormány arra készül, hogy legrosszabb esetben kilenc hónap után mindenkit újra be kell oltani – mondta Gulyás Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában. A Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, hogy a következő hetekben hosszú távú vakcinagazdálkodási stratégiát tárgyal meg a kormány.

Gulyás azt mondta, folyamatosan figyelik, hogy meddig áll fenn a védettség. Szerinte a december végén, elsőként beoltott egészségügyi dolgozóknál legkésőbb szeptemberben vélhetően lejár a védettség, ezért van szükség a stratégiára. A miniszter közölte, a legrosszabbra kell felkészülni, „a legrosszabb pedig az, ha kilenc hónap után mindenkit újra be kell oltani, tehát erre kell felkészülni”.

Azt egyelőre senki nem tudja pontosan megmondani, hogy meddig védenek az egyes koronavírus-vakcinák. Annál a nagyon egyszerű oknál fogva, hogy ezt ki kell várni, másképpen nem derül ki.

Karikó Katalin szintén az Inforádiónak azt mondta: jelenleg hét hónapig biztosan véd az oltás. Ha majd eltelik egy újabb hónap, akkor ki lehet jelenteni, hogy nyolc hónapig véd, és így tovább.

(Kiemelt kép: MTI / Balogh Zoltán)

Harmadik oltás:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top