nlc.hu
Aktuális

16-18 évesek oltása

Kiderült, hogy zajlik majd a 16-18 évesek oltása

A fiatalok az érettségi után vehetik igénybe a koronavírus elleni oltást - amennyiben regisztrálnak.

A péntek éjfélig érvényesen regisztrált 16 és 18 év közötti fiatalok oltása jövő héten lesz, Pfizer-vakcinával, az online időpontfoglaló megnyitásáról majd tájékoztatást kapnak.

“csak az érvényes regisztrációval rendelkezők tudnak majd online időpontot foglalni a jövő hét második felében tervezett oltásra, amely Pfizer-vakcinával fog történni a kórházi oltópontokon. Az ehhez szükséges vakcinát a kedden érkezett Pfizer-szállítmányból biztosítjuk” – olvasható a kormányzati oldalon.

Megkezdődik a fiatalok oltása

(Fotó: Getty Images/GeorgiNutsov)

Az oldalon továbbá olvasható, hogy folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 261 822 fő, közülük 2 452 603 fő már a második oltását is megkapta. 1376 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 790 564 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 101 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 28 504 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő

Így állunk az oltással:

 
(Nyitókép: Getty Images/GeorgiNutsov)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top