nlc.hu
Otthon

Házi pitatészta recept

A legfinomabb házi pitatészta recept: így készítsd el otthon!

Tudod mi a kívül ropogós, belül puha pitatészta titka? Mi tudjuk, és most el is mondjuk!

Ha nem rajongsz a kenyérért, vagy valami könnyebbre vágysz, a pita tökéletes alternatívát kínál. Ha igazán puha és finom pitatésztát szeretnél, jó helyen jársz, készítsd el ezt a receptet!

Mennyei házi pitatészta

A pitából szendvicset is készíthetsz, de mártogatósokhoz is tökéletes választás. Attól függően, hogy mivel töltöd meg, vagy milyen szósz mellé eszed, laktató, így ha többet készítettél belőle, mint amennyi elfogy, tudd, hogy néhány napig jól záródó tárolódobozban eláll, de nyugodtan le is fagyaszthatod.

Házi Pita recept

Azzal töltöd meg, amivel csak szeretnéd, és a tészta sokáig eláll a fagyasztóban! (Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

  • 200 gramm liszt
  • 1 dkg élesztő
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 evőkanál olaj
  • 1,5 dl víz

Elkészítés:

Morzsold bele az élesztőt 1 dl vízbe, keverd el benne a cukrot, majd futtasd fel az élesztőt. Közben a lisztet szitáld át egy tálba, add hozzá a sót, és a maradék vizet, valamint a felfuttatott élesztőt. Alaposan keverd össze az egészet, és amikor már formázható a tészta, gyúrd át alaposan, körülbelül 10 percig. Ha diétázol, a piáról akkor sem kell lemondanod, készítheted teljes kiőrlésű lisztből is!

Ezt követően fogj egy tálat, olajozd ki, forgasd meg benne a tésztát, és takard le, majd tedd meleg helyre. Addig várj, amíg körülbelül a duplájára nem nő. Ha a tésztád már megkelt – ami beletelhet akár 2 órába is –, oszd szét 5-6 részre, formázz a tésztadarabokból kis gombócokat, és lisztezett deszkán nyújtsd ki őket olyanra, mint a palacsintatészta, félcentis vastagságra.

Közben melegítsd elő a sütőt 230 fokra, tedd olajjal kikent tepsibe a pitatésztákat, majd oldalanként 4-5 percig süsd. Hússal, sajttal, salátával, paradicsommal töltve, szósszal tálald, de készíthetsz hozzá mártogatóst is.

Ismerj meg még több ínycsiklandó receptet!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top