nlc.hu
Gasztro

Kukoricás receptek

3 szuper vacsoraötlet, ha van otthon kukorica

Van otthon kukoricakonzerved, vagy fagyasztva? Felejtsd el az unalmas majonézes kukoricát, és helyette készítsd el ezeket az izgalmas és finom ételeket!

A kukorica az egyik legsokoldalúbb alapanyag, amiből rengeteg mindent készíthetsz. Rengeteg ételt szebbé tesz, még a tócsnit is feldobhatod vele. Mi most 3 gyors, egyszerű és extra finom vacsoraötletet mutatunk.

Rakott penne konzerv kukoricával

Ha gyorsan készítenél valami tartalmasat és laktatót, a rakott penne tökéletes alternatíva. A recepthez használj durumtésztát, és még a vonalaid miatt sem kell aggódnod!

Rakott penne kukoricával

A rakott penne egyszerű, finom és laktató (Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

  • 30 dkg penne
  • 40 kg sertéshús
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 rózsa fagyasztott karfiol
  • 50 ml főzőtejszín
  • 20 dkg edami sajt
  • 1 konzerv kukorica
  • olívaolaj
  • margarin
  • só, bors

Elkészítés:

Egy lábasban tedd fel főni a pennét hideg, sós vízben. Amíg a tészta fő, egy serpenyőbe önts olívaolajat, és pirítsd meg a kockákra vágott húst. Amikor kifehéredett, ízlés szerint sózd, borsozd, és add hozzá a zúzott fokhagymát.

Most jöhet bele a karfiol, a kukoricakonzerv, és ha elkeverted, öntsd hozzá a tejszínt, majd főzd közepes lángon pár percet. Fogj egy jénai tálat, vagy egy olyan serpenyőt, aminek a fogantyúja hőálló, kend ki margarinnal, majd kanalazd bele a tésztát, rá a szószt, reszelj rá sajtot, és keverd el, végül a tetejére reszelj még egy adag sajtot. Előmelegített sütőben süsd 180 fokon körülbelül 20 percig.

Teriyaki csirke

Ez a teriyaki csirke szó szerint percek alatt megvan, így ideális, ha alig van időd, de nem mondanál le a főtt ételről – meg a kukoricáról –, de a chilis babnál valami könnyedebbre vágysz.

Teriyaki csirke kukoricával

Babbal és csirkével a kukorica egyenesen zseniális!  (Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

  • 3 csirkemellfilé
  • 1 kukoricakonzerv
  • 1 fehérbabkonzerv
  • 1,5 dl teriyaki szósz
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés:

Kockázd fel a csirkemelleket, önts egy serpenyőbe olívaolajat, és pirítsd fehéredésig. Ha már kifehéredett, sózd, borsod, és add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket. Ha már átsült a hús, öntsd hozzá a teriyaki szószt, majd főzd addig, amíg be nem sűrűsödik.

Ez után öntsd hozzá a babot és a kukoricát, főzd 5 percig, és kevergetés mellett főzd még pár percig. Közben kóstolgasd, és ha szükségét érzed, adj még hozzá teriyaki szószt.

Tepsis pulykamell

Azért szeretjük a tepsis ételeket, mert pikk-pakk elkészülnek, annyiféleképpen variálhatjuk őket, ahogy csak szeretnénk, és laktatók. Pont, mint ez a tepsis pulykamell, ami kukoricával az igazi!

Tepsis pulykamell kukoricával

Tálaláskor koktélparadicsomot is tehetsz a tányérra (Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell
  • 50-70 dkg édesburgonya
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kukoricakonzerv
  • 1 konzerv zöldborsó
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • só, bors
  • petrezselyem

Elkészítés:

Kockázd fel a pulykahúst, fogj egy tepsit, locsolj az aljára egy kevés olajat, és tedd bele a húst. Sózd, borsozd, majd kezdd el sütni 180 fokon. Közben karikázd fel a hagymákat, a burgonyát, és amikor a hús már félig puha, forgasd hozzá őket.

Az egészet öntsd fel 2 dl vízzel, sózd, borsozd, majd süsd újabb 30 percig. A végén add hozzá a borsót és a kukoricát, öntsd hozzá a 1,5 dl tejszínt, keverd össze, és süsd még 10 percig.

Mi legyen a desszert hétvégén?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top