nlc.hu
Otthon

Bankrablók alagútjára bukkantak az útépítők

„Ilyet csak a tévében látni” – útépítők akadályozhattak meg egy bankrablást Németországban

Az útépítők az egyenetlen kockaköveket akarták kijavítani, de egy alagútra bukkantak, amely egy bankhoz vezetett.
Banki széf

Valószínűleg bankrablási kísérletet akadályoztak meg német útépítők, amikor munkavégzéskor ráakadtak egy alagútra, amely egy pénzintézet épületéhez vezetett az északnyugat-németországi Spenge városában.

Az útépítőket azért hívták ki, hogy kijavítsák egy parkolóba vezető behajtó egyenetlen kockaköveit. A parkoló tulajdonosai már pénteken észlelték, hogy néhány kockakő elmozdult a helyéről, majd napról napra egyre több ilyet vettek észre.

A rendőrök a feltáráskor egy hét-nyolc méter hosszú és egy méter széles alagútra bukkantak, amelyet véleményük szerint már jó ideje ástak, de még nem érte el a bank falainak föld alatti részét.

Az alagút egy áramtermelő vállalathoz tartozó épülettől indult, az épület zárjait kicserélhették az alagút építői, hogy távol tartsák a személyzetet.

„Ilyet csak a tévében látni” – mondta Volker Stein, a Volksbank munkatársa a Neue Westfaelische helyi újságnak.

A bank szóvivője megjegyezte, hogy bár a pénzintézetben szigorúak a biztonsági intézkedések, a betörők szomorúan vették volna észre, hogy nem tartanak nagy összeget a széfben.

(MTI)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Jason Dent on Unsplash)

Bankrablók az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top